Aseptische verpakking voor langhoudbare probiotische yoghurt geproduceerd door SIG en AnaBio

Verpakking voor probiotische yoghurt van SIG en AnaBio Technologies.

Aseptische verpakking voor langhoudbare probiotische yoghurt geproduceerd door SIG en AnaBio

SIG en AnaBio Technologies introduceren een aseptische verpakking voor probiotische yoghurt met een lange houdbaarheid. De bedrijven zeggen hiermee een nieuwe productcategorie te hebben geïntroduceerd: probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spout pouches ofwel voorgevormde zakken die zonder koeling langdurig houdbaar zijn.

Consumenten over de hele wereld associëren probiotica met gezondheidsvoordelen, in het bijzonder met een verbeterde darmgezondheid en een versterkte immuniteit. Tot op heden was het niet mogelijk om probiotica in aseptische drankverpakkingen te verwerken, omdat ze de gebruikelijke warmtebehandelingen tijdens het verwerkingsproces niet kunnen overleven. Probiotica kunnen ook onstabiel zijn tijdens opslag, waardoor het gebruik ervan meestal beperkt is tot gekoelde dranken met een korte houdbaarheid.

 

Combinatie van technieken

De combinatie van AnaBio’s encapsulatietechnologie en SIG's behoedzame aseptische afvultechnologie maakt een einde aan deze beperkingen. Fabrikanten van probiotische dranken met levende probiotica kunnen hun producten nu verpakken in kartonnen verpakkingen en spouted pouches die gedurende langere periodes zonder koeling op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Dit levert een compleet nieuw aanbod op voor de consument, dat voorziet in de behoefte aan gezonde, smakelijke en voedzame probiotische dranken in een duurzame en handige verpakking.

 

Probiotische cellen krijgen coating

‘Onze gepatenteerde encapsulation technologie omhult probiotische cellen zoals Lactobacillus stammen met een beschermende laag’, zegt Sinéad Bleiel, oprichter van AnaBio Technologies. ‘Hierdoor zijn de stammen tijdens de verwerking bestand tegen hoge temperaturen. Tijdens het consumeren van het probiotische product wordt de coating op natuurlijke wijze afgebroken door spijsverteringsenzymen, waardoor het probioticum vrijkomt om de dunne darm te koloniseren en zijn gezondheidsvoordelen te leveren. Samen met het deskundige team van SIG kunnen we consumenten niet alleen probiotische producten met unieke gezondheidsvoordelen bieden, maar ook een langere houdbaarheid voor meer gemak. Het is een echte innovatie op het gebied van probiotische drankproducten.’

SIG-sig-long-life-probiotic-yogurt-VM

Veilig afvullen van probiotica

Verpakkingsproducent SIG heeft als expert in aseptisch vullen specifieke vul- en verwerkingsparameters toegepast die een homogene suspensie van probiotische cellen per verpakking garanderen. Dit garandeert het veilig afvullen van probiotica in SIG's aseptische verpakkingsoplossingen op het hoogste kwaliteitsniveau.

‘Met het creëren van een nieuwe productcategorie bieden SIG en AnaBio drank- en levensmiddelenfabrikanten een oplossing voor de huidige beperkingen van verse probiotische dranken’, zegt Christoph Wegener, chief markets officer bij SIG. ‘Onze innovatie biedt lagere distributiekosten omdat er geen koeling nodig is, biedt langere houdbaarheid, een groter bereik en minder voedselverspilling voor zowel retailers als consumenten.’

‘Aseptische probiotische yoghurtdranken laten zien dat we voortdurend innoveren om te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de consument, terwijl we tegelijkertijd een hoge productkwaliteit en een langere houdbaarheid bieden in een duurzame verpakking.’

 

Diverse andere mogelijkheden

De mogelijkheden die voortkomen uit deze innovatie en samenwerking zijn legio: van het creëren van nieuwe productsegmenten in opkomende markten waar dringend behoefte is aan voedzame producten tot het combineren van duurzame verpakkingsoplossingen met gezonde probiotische concepten die voorheen alleen verkrijgbaar waren in het versschap.’

 

Artikel delen