Ausloos installeert afvullijn voor Natural Gums' diervoerder

Ausloos installeert afvullijn voor Natural Gums' diervoerder

Natural Gums, producent van premixen voor diervoeders, zocht een efficiëntere oplossing voor het verpakken van kleine en grote batches poeders. Machineleverancier Ausloos bood een oplossing en begeleidde de fabrikant in de overstap van manuele afvullen en verpakken naar een volautomatische verpakkingslijn.

Natural Gums is een Duitse producent van premixen voor de diervoederindustrie. De premixen zijn poeders die worden verwerkt in de voeders. De mengsels worden in kleine en grote batches verpakt in papieren openmondzakken.

Voorheen verpakte Natural Gums haar premixen door middel van meerdere manuele stations. Dit vergde veel mankracht, met veel tijdverlies en een verhoogde kans op fouten tot gevolg. Het was hoog tijd voor een kostenefficiëntere oplossing, dat altijd hetzelfde resultaat opleverde.

 

Eisen aan de verpakkingslijn

Een van de belangrijkste eisen was dat het afvullen en verpakken op een heel nauwkeurige manier gebeurde. Zakken van bijvoorbeeld 16 kilogram moeten exact zoveel wegen, niet meer of minder. Het was ook essentieel dat de nieuwe verpakkingsmachine snel van het ene product naar het andere kon overschakelen.

Verder was het belangrijk dat er beperkte technische kennis nodig was voor de bediening van de machines. Makkelijke inspectie en reiniging was ook mooi meegenomen.

 

Werking van de volautomatische lijn

Via de volautomatische afvul- en verpakkingslijn kan Natural Gums premixen verpakken in verschillende zakmaten, tussen de 10 en 25 kg. Het verpakken gebeurt in omgeplooide en genaaide papieren openmondzakken.

Enkel de lege zakken en pallets worden nog manueel klaargelegd. De verpakkingslijn zorgt verder dat de premixen correct worden verpakt, de gesloten zakken netjes op een pallet worden gelegd, en de pallets automatisch worden gewikkeld en voorzien van een topvel. Op die manier zijn ze waterdicht en klaar voor transport.

 

Gebruikte machines

De lijn werd samengesteld met de volgende machines:

  • Z-Belt Conveyor van Poeth
  • Futura Technipes afzakinstallatie met nettoweger
  • Winner 600 Green robotpalletiser
  • TOSA 090/455 palletwikkelaar met topvel
  • Pallettransport

 

 

 

Artikel delen