Consortium voor circulaire etiketten

Consortium voor circulaire etiketten

Avery Dennison heeft samen met andere producenten van zelfklevende etiketten het consortium Circular Economy for Labels (CELAB) gevormd. Het consortium wil oplossingen bieden en informatie geven voor de hele industrie om de recycling van matrix- en rugmateriaal mogelijk te maken.

Momenteel wordt wereldwijd slechts 52 procent van het matrix- en rugmateriaal gerecycled. Het betreft de etikettenrol die overblijft na het stansen en het rugpapier dat achterblijft als een zelfklevend etiket van de rol wordt gehaald. CELAB wil de recycling van deze materialen versnellen om meer circulariteit te creëren voor het labelen van producten.
Dit komt overeen met de duurzaamheidsverplichtingen van Avery Dennison om afval aan te pakken. Het bedrijf heeft duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 opgesteld waarin ze onder meer richt op 95% stortvrij zijn, 75% hergebruik van afval en klanten helpen het etikettenafval met 70% te verminderen.

Inzamelingsproef PET

Avery heeft verschillende wereldwijde acties om circulariteit te bevorderen. In Europa bijvoorbeeld, heeft het met succes een inzamelingsproef uitgevoerd. Samen met Romei Replastics is er afvalmateriaal van het etiketteringsproces omgezet in nieuwe grondstoffen. Het proces omvat het inzamelen van PET-folieresten van klanten en het omvormen tot flaxes in hoogwaardige kunststof.

Artikel delen