Cama Group: native verpakkingsrobots

Cama Group: native verpakkingsrobots

Cama Group: native verpakkingsrobots

Cama Group is een vooraanstaande fabrikant van verpakkingsoplossingen, met lijnen en machines die wereldwijd en voor vrijwel elke productiesector worden geleverd. Ook ontwikkelt de onderneming al jaren alle geïntegreerde robotsystemen in eigen huis: twee-assige armen, Delta-robots, grijp- en visionsystemen. Zo heeft het bedrijf unieke vaardigheden en technologieën opgebouwd. Dankzij deze knowhow kan Cama flexibel en creatief inspelen op de wensen van haar klanten zonder vergelijking in de markt.

Door haar luistervaardigheden is Cama Group er vaak in geslaagd om de behoeften van de klant te vertalen naar echte procesinnovaties. Een dergelijk creatief vermogen wordt mogelijk gemaakt door de competenties die zijn ontwikkeld in robottechnologie, die blijkbaar een hulpmiddel is voor machines, maar tegenwoordig steeds meer de hoofdrolspeler is in verpakkingen.

Robotoplossingen

‘Ons doel is niet om te concurreren met de grote fabrikanten, maar om robotoplossingen te creëren die perfect geïntegreerd zijn met onze machines en perfect zijn ontworpen voor de taken die nodig zijn voor verpakkingsactiviteiten. Onze robots hoeven niet de best presterende, snelste of krachtigste op de markt te zijn. In plaats daarvan moeten ze 100% efficiëntie garanderen bij gebruik op onze machines en dezelfde software delen voor eenvoudiger programmeren. Ze moeten de juiste trajecten volgen en beschikken over alle nuttige apparaten die het beheer en onderhoud door menselijke operators vergemakkelijken. Bovendien hebben onze robots een specifiek ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch in onze productielijnen past. ‘We ontwikkelden twee robotoplossingen: twee-assige armen van verschillende typen en voor verschillende functies en Delta Triaflex-robots, voornamelijk voor pick & place’, informeert het bedrijf.

‘Dit product bestond nog niet eerder voor de verpakkingssector, althans niet met zo'n flexibiliteit en multifunctionaliteit'

Op maat gemaakt machines

Alle oplossingen van de Cama Group worden intern ontwikkeld, geïnspecteerd en getest in haar productiefaciliteit, voordat ze worden gedemonteerd en naar klanten worden verzonden voor de uiteindelijke installatie en implementatie.
Cama Group vertrouwt op een technisch bureau met een twintigtal ontwerpers. De dagelijkse taak van deze gespecialiseerde professionals is het ontwikkelen van op maat gemaakte machines die uitdrukkelijk zijn afgestemd op de behoeften van de klant, omdat robotmachines per definitie geen standaard zijn, maar inspelen op specifieke productie-eisen die nooit hetzelfde zijn. De integratie van de robots vindt plaats tijdens het project, met de ondersteuning van andere bedrijfskantoren die parallel werken. Deze omvatten de afdeling System Engineering, die de beste oplossing voor elke specifieke toepassing simuleert en beoogt, en de afdeling Research & Development, die de technologieën voortdurend verbetert of nieuwe introduceert.

Op interpack 2023, de internationale verpakkingsbeurs in Düsseldorf (4-10 mei), konden bezoekers bijvoorbeeld één van de oplossingen zien die door het technische bureau van Cama zijn ontwikkeld: een nieuwe modulaire twee-assige manipulator die in verschillende productiegebieden kan worden gebruikt. Afhankelijk van de machines en toepassingen kan dezelfde robot pick & place-bewerkingen of doosvorm- en sluitfuncties uitvoeren.

Flexibiliteit en multifunctionaliteit

Alessandro Rocca, Group Sales Director: ‘Dit product bestond nog niet eerder voor de verpakkingssector, althans niet met zo'n flexibiliteit en multifunctionaliteit. We geloven dat het de state-of-the-art van de sector zal vertegenwoordigen voor ten minste het volgende decennium.’

Native Robot-verpakkingsgids

De Native Robot-verpakkingsgids is via een aanvraagformulier te downloaden.

Klik hier

Artikel delen