Carlsberg investeert € 11,5 miljoen in plasticbesparende KHS machines

Carlsberg Marston's Brewing Company (CMBC) investeert meer dan 11,5 miljoen euro in Nature MultiPack van KHS.

Carlsberg investeert € 11,5 miljoen in plasticbesparende KHS machines

Carlsberg Marston's Brewing Company (CMBC) investeert meer dan 11,5 miljoen euro om zijn KHS-vul- en verpakkingsapparatuur in de CMBC-brouwerij in Northampton, VK, te moderniseren en daarmee de milieunormen in zijn productieactiviteiten te verbeteren door minder water- en plasticverbruik.

Met de energiezuinige Innofill Can DVD-vuller en de materiaal besparende Innopack Kisters Nature MultiPack (NMP) verpakkingsmachine zullen twee nieuwe KHS-machines de productie verbeteren en tegelijkertijd het waterverbruik verlagen. Daarnaast reduceert het slimme Snap Pack Nature MultiPack systeem het gebruik van plastic in multipack verpakkingen.

Paar dotjes lijm vormen multipack

NMP, door CMBC op de markt gebracht als Snap Pack in Groot-Brittannië, maakt van drankblikjes een stabiele multipack verpakking met behulp van ‘slechts een paar dotjes’ lijm. Sinds Snap Pack vijf jaar geleden, eind 2022, in Groot-Brittannië werd gelanceerd, werd 65% van de kleine multipacks van de brouwerij in Northampton verpakt in Snap Pack-formaat.
KHS zegt dat Snap Pack nu de meest gebruikte verpakkingsstijl is door de brouwerij voor multipacks van vier en zes blikjes, onder meer voor bieren als Carlsberg Danish Pilsner, San Miguel, Birrificio Angelo Poretti en Brooklyn Pilsner.

Besparingen op plastic

CMBC's recente investering in een nieuwe Innopack Kisters NMP-verpakker (de tweede generatie) maakt het mogelijk het aantal geproduceerde verpakkingen te verdubbelen dankzij de verhoogde capaciteit van maximaal 108.000 blikjes per uur.
Als alle multipacks van de CMBC-brouwerij zijn voorzien van het Snap Pack zal het plasticgebruik voor multipacks met 76% zijn gereduceerd.

Krachtiger

De nieuwe universele lijm van KHS zal ook worden gebruikt op de krachtige NMP-pakker. De one-fits-all oplossing stelt drankenbedrijven in staat om volgens KHS de ‘perfecte’ NMP te produceren voor alle standaardformaten en -formaten. KHS zegt dat de nieuwe lijm werkt op alle buitenste coatings op aluminium en blikjes.

Lager waterverbruik

In het vulgedeelte verhoogt de beproefde technologie van de Innofill Can DVD de efficiëntie en bedrijfszekerheid. De Innofill Can DVD werkt met de FS14 blikkensealmachine van het Zwitserse Ferrum, die over een dubbele dekselinvoer beschikt.
Naast de productie van maximaal 90.000 blikjes per uur met een inhoud van 0,33, 0,44 of 0,5 liter, overtuigt KHS met zijn vulsysteem met zijn kleine hygiënezone die zorgt voor een optimale en gerichte stroom van steriele lucht door het gevoelige gebied.
CMBC investeert in drie machines om de brouwerij te upgraden, waaronder twee KHS-machines. Geschat wordt dat de investering het waterverbruik jaarlijks met wel 10% kan verminderen. De reductie bedraagt ​​naar verluidt ongeveer 18 miljoen liter per jaar.

 

Artikel delen