Clever-CPL: Duurzaam printen met de Hitachi

Clever-CPL: Duurzaam printen met de Hitachi

Clever-CPL, distributeur van onder andere Hitachi apparatuur, meldt dat de Japanse machinefabrikant van dit merk zich steeds meer bezig houdt met verduurzamen. Zo hebben ze een nieuwe technologie ontwikkeld waar zowel de klant als het milieu profijt van heeft. Hitachi streeft dan ook naar het behouden van de planeet voor de toekomstige generatie door het leveren van oplossingen die één zijn met de natuur, zuinig zijn met grondstoffen en een lage uitstoot hebben.

Hitachi Why UX-E printer

De nieuwe printer van Hitachi is een enkeling in de gehele markt met de beste technologie. De printer verbruikt aanzienlijk minder dan de voorgangers door een baanbrekende technologie waar de dampen van de druk opgevangen worden en worden omgezet tot vloeistof. Dit zorgt dat er geen dampen (vloeistof) verloren gaan en dat de totale gebruikskosten aanzienlijk dalen. Minder inkt cartridges betekent ook weer minder uitstoot en dus een betere wereld voor iedereen. 
De machine is gebouwd met oog voor milieu. Deze printer maakt namelijk ook aanzienlijk minder gebruik van stroom, zo gebruikt deze printer maar 56VA. Ook dimt het scherm automatisch na het niet gebruiken van de interface. Materialen die zijn toegepast voor de bouw van deze machine zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen ervoor dat de machine bestand is tegen stof en andere industriële vervuiling.

‘Er valt dus te concluderen dat deze nieuwe printtechnologie een goede komst is voor mens, dier en wereld.’

Recycle, Reduce en Reuse

Recycle, Reduce en Reuse zijn de drie R’s waar het bij deze Hitachi printer om draait, informeert Clever-CPL. Recycle omschrijft het opvangen van de solvent damp die weer omgezet wordt tot bruikbare solvent. Gevolgd door Reduce wat betrekking heeft tot het aanzienlijk lagere verbruik van de printer dat het wel reduceert tot 50%. Tot slot Reuse dat slaat op het hergebruiken van de solvent.

Bijzondere technologie

Wat maakt deze technologie zo bijzonder? De inkt die uit de printkop komt, wordt belucht, waardoor er damp ontstaat. Deze damp wordt opgevangen door een zogenaamde “gutter” die is aangesloten op de hoofd solvent tank. Normaal gesproken werden deze dampen achter de machine gewoon de lucht in gesproeid, maar dat is natuurlijk niet meer van deze tijd en daarom denkt Hitachi mee met het verduurzamen van de industrie. 

Vermindering VOC-emissie

De nieuwe UX-E zorgt voor het reduceren van de VOC-emissie tot 50% door het hergebruiken van de solvent dampen. Daarnaast vermindert deze printer over een verloop van vijf jaar circa 30% afval. En tot slot gebruikt de UX-E tot wel 50% minder solvent. ‘Er valt dus te concluderen dat deze nieuwe printtechnologie een goede komst is voor mens, dier en wereld’, stelt Clever-CPL. 

Artikel delen