CO2-tekort beïnvloedt verpakking kaasmerken in VK

Verpakking beïnvloed door CO2-tekort kaas VK

CO2-tekort beïnvloedt verpakking kaasmerken in VK

Een CO2-tekort in de productielocatie van zuivelproducent Lactalis Group heeft gevolgen voor de verpakking en de producthoudbaarheid van een aantal kaasmerken in het Verenigd Koninkrijk. 

Gebruik tijdens verpakkingsproces

In de productielocatie van Lactalis Group in Stranraer (Schotland) is een tekort aan beschikbare CO2. Daarom vermindert Lactalis de hoeveelheid CO2, die wordt gebruikt tijdens het verpakkingsproces. Het resultaat hiervan is dat de verpakkingen minder nauwsluitend ogen en dat de houdbaarheid van de producten beperkter is. Kaasmerken die hierdoor worden getroffen, zijn Co-op, Galloway Farmhouse Cheese, Orkney Cheese Company en Seriously Cheddar in het Verenigd Koninkrijk. 

Tijdelijke wijziging

Het CO2-tekort is het gevolg van de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de stijgende energieprijzen. Vanzelfsprekend wordt niet alleen Lactalis hierdoor getroffen, maar ook vele andere voedselleveranciers die CO2 gebruiken om de kwaliteit van hun producten te behouden. Het gebruik van minder CO2 door Lactalis is een tijdelijke wijziging, die naar verwachting tot 1 april zal duren.

Artikel delen