Codeerinnovaties van Markem-Imaje

Markem-Imaje toonde codeer-innovaties op haar interpack 2023-stand.

Codeerinnovaties van Markem-Imaje

Markem-Imaje (MI), leverancier van end-to-end supply chain-oplossingen en industriële markerings- en coderingssystemen, onthulde dit jaar op de internationale verpakkingsbeurs interpack een nieuwe codeertechnologie die is ontworpen om de productie van geserialiseerde 2D-barcodes, drie recent ontwikkelde laserontwerpen en een aantal andere innovaties te stimuleren.  

De innovaties van MI, waaronder de nieuwe Super Piezo Inkjet (SPI) markeertechnologie, zijn ontworpen sinds de laatste interpack-editie in 2017.

Markem-Imaje toonde op interpack 2023 o.a. de nieuwe Super Piezo Inkjet (SPI) markeertechnologie.

‘Deze nieuwe technologie combineert de voordelen van continue inkjet CIJ en Drop on Demand’, zegt CIJ product division director Sabri Mourad bij MI. ‘Het komt tegemoet aan de vraag van merken om afdrukken van hoge kwaliteit op het product te hebben en om 2D-codes te serialiseren. Dit is het juiste antwoord op de revolutie die op de markt komt in 2D-barcodes van GS1. Het geeft merken de mogelijkheid om unieke merken te markeren met unieke codes op complexe 3D-oppervlakken.’  

‘Oplossingen op onze stand waren gericht op duurzaamheid, digitale innovatie, traceerbaarheid en efficiëntie'

Nieuwe lasermodellen

Naast SPI demonstreerde MI drie recent ontwikkelde lasermodellen. Eén om tegemoet te komen aan de industrie-eisen van de drie technologieën van het segment, die elk merk helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen in een tijd waarin fabrikanten worden geconfronteerd met een steeds uitdagender omgeving, stelt het bedrijf.

Ultraviolette technologie

MI's nieuwe ultraviolette technologie, de UV500, onderscheidt zich naar eigen zeggen met name op moeilijke materialen waar andere lasertechnologieën niet zo goed kunnen presteren Dit geldt voor zowel fijne, gemakkelijk te beschadigen substraten, zoals nieuwe meer milieuvriendelijke dunnere mono-films, als polymeerlabels en thermoplasten, zoals high-density polyethyleen (HDP).  

Interesse

‘interpack 2023 was een geweldige kans om onze klanten en partners opnieuw te ontmoeten en nieuwe projecten en samenwerkingen te starten’, zegt Andreas Grabotin, Zone Director voor gastland Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bij MI. ‘Oplossingen op onze stand waren gericht op duurzaamheid, digitale innovatie, traceerbaarheid en efficiëntie. Onze bezoekers toonden bijzondere interesse in onze end-to-end oplossingen, het stimuleren van duurzaamheids-KPI's, het verminderen van afval en het beschermen van consumenten en merken’, besluit Grabotin.  

Artikel delen