Coesia introduceert een innovatieve oplossing voor e-commerce

Coesia introduceert een innovatieve oplossing voor e-commerce

Coesia introduceert een innovatieve oplossing voor e-commerce

Emmeci, een bedrijf van Coesia en marktleider in het ontwerpen en produceren van machines en systemen voor de productie van hoogwaardige verpakkingen, lanceert E-BM, een complete oplossing voor het produceren van op maat gemaakte dozen voor de e-commerce sector, informeert VMS.

Coesia introduceert een innovatieve oplossing voor e-commerce met de lancering van E-BM, ontwikkeld door Emmeci, een dochteronderneming van Coesia en een vooraanstaande speler in de productie van geavanceerde verpakkingsmachines. E-BM biedt een volledige oplossing voor het op maat maken van dozen, specifiek ontworpen voor de e-commerce sector.

De ideale verpakking is op maat, compact en robuust 

In de wereld van e-commerce is het essentieel dat de verpakking op maat is, compact en toch robuust. E-BM komt hieraan tegemoet door zeer stevige verpakkingen te produceren. De basis van de verpakking is één stuk zonder bodemsluiting, met verstevigde hoeken voor verbeterde weerstand tijdens levering. Deze aanpak beschermt de producten tijdens transport en verbetert de algehele klantbeleving. E-BM integreert naadloos met magazijnbeheer- en controlesystemen, waardoor de verpakkingsafmetingen automatisch worden aangepast aan het eindproduct op aanvraag. Dit resulteert in tot 40% kleinere verpakkingsformaten in vergelijking met standaard verzenddozen, wat niet alleen grondstoffen bespaart, maar ook handiger is in de latere fasen van de supply chain, met verbeterde hantering, ruimte-efficiëntie en geoptimaliseerd transport.

De lat ligt steeds hoger, maar Coesia kan de uitdaging aan 

Om de uitdagingen van groeiende logistieke hubs aan te pakken, hebben Emmeci en Coesia hun krachten gebundeld om de E-BM te ontwikkelen. Deze verpakkingsmachine is specifiek ontworpen voor de e-commerce sector en verpakt diverse goederen, waaronder elektronica, mode en cosmetica. De flexibiliteit van E-BM maakt niet alleen automatische aanpassing aan de afmetingen van het product mogelijk, maar ook aanpassing van de verpakking op verschillende manieren, inclusief tape sluiting. Bovendien biedt het diverse opties voor het afdrukken van codes en labels voor pakketcontrole en -tracering.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen 

Coesia onderscheidt zich als een end-to-end oplossingsaanbieder in de e-commerce industrie. De pack automation-oplossingen herdefiniëren het inpakken, doosproductie, doosvulling en digital printing, terwijl de E-Fulfillment-oplossingen zorgen voor procesautomatisering afgestemd op de evoluerende uitdagingen van e-commerce. De geavanceerde robotica-capaciteiten van Coesia bieden veilige behandeling van verschillende producten, dozen en kisten.

De e-commerce verpakkingssector groeit explosief en wordt wereldwijd geschat op ongeveer 60 miljard dollar, met een voorspelde groei van 13,8% tot meer dan USD 115 miljard in 2028. Coesia blijft pionieren in geavanceerde technologie en klantgerichte oplossingen in deze dynamische sector. Coesia biedt uitgebreide intralogistieke oplossingen in samenwerking met VMS, om complete intralogistieke oplossingen te ontwikkelen voor diverse industrieën, waaronder productie, e-commerce en omnichannel.


Artikel delen