Connexion Sleeve introduceert full body sleeve applicator CNX-F210

Connexion Sleeve introduceert full body sleeve applicator CNX-F210

Connexion Sleeve introduceert full body sleeve applicator CNX-F210

Connexion Sleeve, leverancier van verpakkingsmachines en verpakkingsmaterialen introduceert de full body applicator CNX-F210. Deze applicator kan automatisch full body sleeves aanbrengen op producten met diameters tot 130 mm.

De standaard applicator van Connexion CNX-A210, waarvan er sinds de introductie in 2017 al volgens het bedrijf vele succesvol geïnstalleerd zijn, is geüpgraded zodat met de nieuwe CNX-F210 ook full body sleeves aangebracht kunnen worden. Dit met een output tot circa 60 per minuut (afhankelijk van product en sleeve), een sleevebreedte tot 210 mm en sleevelengte tot 300 mm. In Duitsland is bijvoorbeeld een CNX-F210 in bedrijf genomen welke CO2-gas cilinders van een sleeve voorziet.

Connexion Sleeve full body sleeve applicator CNX-F210 (1)

Aanvullende lijnapparatuur

Connexion levert ook de bijbehorende krimptunnels. Deze kan in enkele zone, dubbele zones, met of zonder digitale heaters uitgevoerd worden. De meegeleverde transportbanden omvatten de besturing voor de heaters, een lijnfunctie voor voor- of nageschakelde machines en zijn in nagenoeg elke gewenste lengte te leveren. Gebouwd in hoge kwaliteit in RVS met RVS slats.

Connexion Sleeve full body sleeve applicator CNX-F210 (2)

 

Connexion Sleeve: alles op gebied van shrink sleeves

Connexion Sleeve levert met name verpakkingsmachines en -materialen aan de farmaceutische, chemische en healthcare industrie. Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de sports nutrition markt in België, Nederland en Duitsland. Dit alles op het gebied van shrink sleeve toepassingen.

Connexion heeft drie takken van sport, het is actief in:

Sleeve machines
Connexion produceert zelf ontworpen machines in Nederland, te weten sleeve applicators, krimptunnels en transportbanden. De sleeve machines werden met name ingezet in de tamper evident markt, echter met de nieuwe CNX-F210 kan ook de full body markt bediend worden. De applicator kan een sleevebreedte tot en met 210 mm verwerken, output tot 60 producten per minuut. De applicator is standaard voorzien van een tastvleksignalering (zodat bedrukte sleeves verwerkt kunnen worden) en een cross crease unit voor cilindrische potten.
De machines worden door de eigen monteurs geïnstalleerd. Voor de UK markt worden de machines onder licentie gebouwd in Engeland, ook de installatie en service wordt door hen zelf uitgevoerd.

Sleeve materialen
Connexion levert bij de machines ook de consumables. Sleeves worden geleverd in precuts of op rol, bedrukt of onbedrukt. Met of zonder tearstrip.
Bedrukking is mogelijk in alle mogelijke kleuren, alsook high-gloss, goudkleurig en zilverkleurig. Sleeves met een uniek, prachtig holografische effect en UV-bedrukking welke alleen zichtbaar is met een blacklight behoren ook tot de mogelijkheden. Dit effect versterkt de originaliteitsgarantie van het product.
De sleeves zijn van hoge kwaliteit in PVC, PET, OPS of PLA en leverbaar in verschillende diktes.
Indien gewenst kan Connexion voor haar klanten een mockup maken zodat goed duidelijk wordt hoe een product er gesleeved uit kan zien en zo aan eindklanten gepresenteerd kan worden.

Preforms
Voor de farmaceutische markt levert Connexion zogenaamde preforms.
Deze preforms worden gebruikt om de veiligheid van glazen vials met oncologische, toxische of nucleaire inhoud te verhogen. Door het inkapselen van de vial wordt het risico op breuk drastisch verminderd, maar ook contaminatie wordt ingekapseld.
Connexion levert deze preforms aan farmaceutische firma’s wereldwijd en heeft er intussen miljoenen geproduceerd en geleverd.
De preforms worden in huis vervaardigd in een gevalideerde cleanroom, Connexion is o.a. voor dit product ISO 9001 en ISO 13485 gecertificeerd.

www.connexion-sleeve.nl

Connexion Sleeve in ‘t kort

Laurens van Osch heeft Connexion Sleeve in 2013 eerst gedeeltelijk overgenomen en vanaf 2017 is hij 100% eigenaar.
Connexion is van distributeur van sleevemachines omgeturnd naar producent van eigen machines met een eigen serviceafdeling. Connexion staat volgens eigen zeggen bekend om hun hoge niveau van service en kwalitatief goede producten. ‘Onze machines zijn betrouwbaar en onze sleeves van hoge kwaliteit’, zegt managing director Laurens van Osch. ‘Mócht er eens een klant in paniek bellen, dan is men vergeten tijdig sleevemateriaal te bestellen.’

Onbedrukte en bedrukte sleeves

Ook leverde het bedrijf tot en met 2013 alleen onbedrukte sleeves. Sinds 2014 heeft Connexion een partner op het gebied van bedrukte sleeves met een eigen productie waarmee het de markt bedient. Samen met deze partner kan Connexion ook kleinere hoeveelheden bedrukte sleeves leveren.
De belangrijkste ontwikkelingen sinds 2013 zijn het ontwikkelen van haar eigen machines, het leveren van bedrukt sleevemateriaal en het opstarten van de eigen productielijnen voor preforms. In 2018 is het bedrijf verhuisd naar nieuwbouw in Milheeze.

Altrimex Packaging Equipment

Sinds de overname door Laurens van Osch werkt Connexion samen met Altrimex Packaging Equipment BV voor wat betreft de verkoop van haar apparatuur in de Benelux en Duitsland.
Dit biedt Connexion de mogelijkheid in korte tijd haar verkoopmogelijkheden in verschillende industrieën uit te breiden middels een betrouwbare en gevestigde partner in deze markten en biedt Altrimex de mogelijkheid haar verpakkingslijnen voor onder meer de voedings-, sportvoedings- en supplementenindustrie verder te complementeren met flexibele sleeve oplossingen.

Artikel delen