Continental stapt over van plastic naar golfkarton

Continental stapt over van plastic naar golfkarton

De STI Group heeft voor de hightech mountainbikebanden van Continental een golfkartonnen verpakking ontwikkeld die de vorige plastic verpakking vervangt.

‘De overstap van plastic naar gerecycleerd karton en het onconventionele verpakkingsontwerp is goed ontvangen door onze klanten’, zegt legt Continental's productmanager Alexander Hänke. ‘Met de nieuwe verpakking komt Continental weer een stap dichter bij het doel van circulaire economie.’

‘De uitgesneden vensters aan de voorkant van de verpakking nodigen fietsers niet alleen uit om het product te zien, maar ook aan te raken zonder de verpakking te hoeven openen’, aldus Hänke. ‘Dit verzekert rijders dat de kwaliteit en constructie van de band die ze kiezen past bij hun individuele behoeften en rijomstandigheden.’

Continental_STI Group

Zeshoekig

Geïnspireerd door de Continental-branding, heeft de onderscheidende verpakking een zeshoekige vorm met opvallende zwarte afbeeldingen. Er is ook een praktische handgreep in het ontwerp geïntegreerd, waardoor de banden op het schap of aan de Eurohook kunnen worden gepresenteerd en ze ook gemakkelijker mee naar huis kunnen worden genomen.

 

Complex – maar toch zo eenvoudig

Hoewel ingewikkeld vouwen en lijmen nodig is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk materiaal wordt gebruikt om elke verpakking te produceren, kunnen deze processen worden geautomatiseerd. De resulterende verpakking is kostenefficiënt, maar toch snel te monteren en te vullen - en ondanks de opvallende vorm gemakkelijk te stapelen. Dit verpakkingsontwerp kan volgens de STI Group voor elke band in het assortiment worden gebruikt.

 

Dubbele prijs voor duurzaamheid

De verpakkingsoplossing voor Continental, geproduceerd door de Hongaarse fabriek van STI Group in Kecskemét, heeft twee prijzen gewonnen dankzij het creatieve gebruik van op vezels gebaseerd materiaal ter vervanging van plastic. Het won op Hungaropack 2022 de Sustainability Award en een Worldstar Award die op Interpack in Düsseldorf wordt uitgereikt.

Continental_STI Group

 

Artikel delen