Coras: nieuwe manier om multipacks samen te stellen

CORAS van SOMIC mixt zakjes voor multipacks

Coras: nieuwe manier om multipacks samen te stellen

SOMIC introduceerde op interpack het baanbrekende productcollectie- en groeperingssysteem CORAS. Met deze innovatie biedt de Duitse machinebouwer gebruikers in de food-, non-food-, cosmetica- en petfoodindustrie een compacte oplossing om multipacks samen te stellen.

Als een soort botsautootjes op de kermis bewegen en draaien de cassettes over een gladde metalen plaat. Ze worden gevuld vanuit vier verschillende aanvoerbanden met afgevulde zakjes waarna ze richting de uitvoerband bewegen. Hier worden de cassettes opgetild en geleegd. Een casepacker groepeert de zakjes vervolgens en verpakt ze in een shelf ready-doos.

Magnetisch levitatieveld

Dankzij het multidimensioneel magnetisch levitatieveld en een positioneringssysteem met planaire technologie is het mogelijk om verschillende smaken te mixen tot allerlei multipacks. Het flexibele systeem is ook geschikt voor kwetsbare producten, omdat het geen pick and place-systeem gebruikt met vacuümtechnologie.

 

Transportsysteem

Het transportsysteem met magnetisch zwevende shuttles ontkoppelt de productie van het vaste pad van conventionele transportsystemen. Het principe van magnetische levitatie (zweven) berust op shuttles met geïntegreerde, permanente magneten die contactloos bewegen over een vast oppervlak van elektromagnetische motorsegmenten. Deze vlakke motorsegmenten kunnen in elk patroon gelegd worden.
De shuttles, met daar bovenop de cassette, kunnen gegroepeerd worden tot konvooien of zwermen waardoor ze ‘samen’ of gecoördineerd meer kunnen verzetten. Hun snelheid is individueel regelbaar tot maximaal 2 m/s bij een versnelling van 20 m/sec2. Elke shuttle heeft een unieke ID en is dus steeds gekend door het systeem. De shuttles zweven tot 1 mm boven het oppervlak waardoor er geen wrijving is en dus geen slijtage.

 

Compact en flexibel eindverpakken

Met de introductie van het SOMIC CORAS verzamel- en groeperingssysteem laat de machinebouwer uit Amerang zien hoe het verzamelen en groeperen van taken en het afstemmen van producten met maximale flexibiliteit kan worden uitgevoerd. Met dit baanbrekende systeem kunnen klanten van SOMIC hun groepeer- en sorteertaken uitvoeren in slechts een fractie van de ruimte die nodig is voor de gebruikelijke langgerekte pick and place-toepassingen. Bovendien kan het systeem naar wens worden uitgebreid door simpelweg extra modules toe te voegen.

Somic multipack doos

 

 

 

 

 

Artikel delen