De Koningh: Afrollen, aandrukken of afblazen van labels op verpakkingen

dekoningh-coding-labeling-systems

De Koningh: Afrollen, aandrukken of afblazen van labels op verpakkingen

Zogeheten “print & apply” labelmachines printen informatie op labels en brengen deze vervolgens direct met de hoogste nauwkeurigheid aan op verpakkingen. Deze systemen zijn te integreren in elke productielijn, stelt De Koningh Coding & Labeling. De drager, ofwel de verpakking van een product of ondergrond van het aan te brengen label, is bepalend hoe een label het beste kan worden aangebracht: via afrollen, aandrukken of afblazen.

Labels afrollen of aandrukken op verpakkingen

Wanneer de drager vlak is, dan kan het beste worden gekozen voor “afrollen” of “aandrukken”. Bij een normale vlakke verpakking is afrollen van het etiket op de drager de meest eenvoudige en juiste manier van aanbrengen. “Aandrukken” is de beste optie wanneer de drager ook nog andere obstakels kent, zoals bijvoorbeeld opstaande randen.

Etiketten afblazen bij niet-vlakke ondergrond

Wanneer de ondergrond of verpakking niet vlak is, bij bijvoorbeeld vlees- of groenteverpakkingen, dan wordt steeds vaker gebruik gemaakt van afgeblazen labels. De afgerolde etiketten worden eerst vastgezogen en vervolgens met flinke druk afgeblazen op de drager. Dat gebeurt met de hoogste snelheid en nauwkeurigheid. Of er nu wordt gewerkt met blanco of deels voorgedrukte labels, de productie kan altijd doorgaan zonder enige vertraging.

‘Laat u altijd goed adviseren voor een passende machine die naadloos meeloopt met uw doorloopsnelheid.'

Slimme automatisering

De OEE (Overall Equipment Effectiveness) van productielijnen wordt steeds belangrijker. Naast machinebetrouwbaarheid vraagt een efficiënt productieproces ook om slimme inzetbaarheid van automatisering. Deze combinatie realiseert De Koningh Coding & Labeling graag voor haar klanten met Smart Software Solutions. Van standaard labelsoftware tot maatwerkaansturing van alle codeer- en etiketteerapparatuur over meerdere productielijnen met databasekoppelingen en validatieprocessen.

Altijd een passende oplossing

‘Laat u altijd goed adviseren voor een passende machine die naadloos meeloopt met uw doorloopsnelheid. Kies voor een systeem dat het meest onderhoudsvrij is en u de grootste besparingen oplevert’, aldus De Koningh.
Met een erkend dealerschap in Nederland van een groot aantal vooraanstaande merken heeft De Koningh Coding & Labeling altijd de juiste oplossing en is al jaren bij uitstek de specialist in de markt die bedrijven helpt met coderen, labelen en inspecteren van producten. Het bedrijf kent haar klanten en snapt dat stilstand geen gewenste optie is. ‘Daarom werken wij dagelijks aan de beste service voor u. We zijn 24 uur per dag bereikbaar voor al uw vragen. En mocht het nodig zijn, dan zijn onze engineers snel bij u op locatie. Vraag gerust naar onze ervaringen of vraag het onze klanten.’

Artikel delen