De Koningh: ‘Altijd betrouwbaar printen met gepigmenteerde inkten’

De Koningh: ‘Altijd betrouwbaar printen met gepigmenteerde inkten’

De Koningh: ‘Altijd betrouwbaar printen met gepigmenteerde inkten’

Printen met gepigmenteerde inkten heeft tot nu toe altijd extra aandacht nodig gehad. ‘Linx heeft met onze nieuwste printer het inktsysteem opnieuw ontwikkeld. Zij zorgt hiermee voor een printer die niet alleen afdrukt met hoog contrast, maar ook dezelfde betrouwbaarheid en gebruiksgemak heeft als Linx printers met standaard inkten’, aldus De Koningh. Met deze nieuwe printer kan altijd snel gestart worden met printen, zelfs na lange stilstand van het systeem. Daarnaast behoeft de printer weinig onderhoud en reiniging. Kortom, op hoge snelheid coderen met minimale stilstand!

Wat zijn normale inkten?

De meest gebruikelijke inkten zijn zogenoemde “dye based”. De kleurstoffen van deze inkten zijn volledig opgelost in de vloeistof. Dit is vergelijkbaar met een zout. Als zout eenmaal oplost in een vloeistof valt het er niet meer uit. Dye based inkten zijn altijd transparant; de kleur van de ondergrond schijnt er doorheen. Alleen bij zwarte inkten niet, omdat zwart geen licht reflecteert. Alle gekleurde inkten zijn dan alleen goed zichtbaar als de ondergrond voldoende reflecteert, dus een lichte kleur hebben. 

Wat zijn gepigmenteerde inkten?

Gepigmenteerde inkten zijn inkten die dezelfde kleur hebben op alle ondergronden (kleur). Ze zijn als het ware “dekkend”. Er moeten dus delen in de inkt zitten die boven op het oppervlak blijven. Dit zijn deeltjes die niet oplossen, want anders zouden zij geen contrast geven. Als de printer uit staat, dan zakken de deeltjes onder in de inkttank. 

Wat betekent dit nu eigenlijk? 

Vroeger moesten alle printers met gepigmenteerde inkten continu aan stroom hangen. Daarnaast moest er periodiek door de inkt geroerd worden om verstoppingen te voorkomen. Na stroomuitval of stilstand was er meer tijd en aandacht nodig om de printer goed op te laten starten. Dit is nu verleden tijd met de nieuwe gepigmenteerde printers van Linx!

Nieuwe generatie Linx 8940 voor gepigmenteerde inkten

Linx heeft als missie om de meest betrouwbare printers op de markt te brengen. Zij hebben er dan ook jaren aan gewerkt om alle problemen rond gepigmenteerde inkten op te lossen door een compleet nieuw inktsysteem te ontwikkelen. Deze gepigmenteerde printers kunnen nu zonder extra zorg opstarten en afsluiten, ook na een periode van stilstand. Ook is stilstand zonder stroom nu geen probleem meer.

‘Wij maken onze beloften waar’

Bij De Koningh wordt alles getest om de printbeloften waar te maken. Zo zijn de nieuwe printers voor gepigmenteerde inkten als test een maand zonder stroom weggezet. De printers startten na deze periode weer probleemloos op. 'De klanten waar we onze machines hebben ingezet als duurtest, zijn zeer positief en verruilen bestaande machines zelfs om voor de 8940 spectrum. Daarom zeggen wij zelfverzekerd: ‘Minder schoonmaken, minder stilstand, minder onderhoud en meer printen met de Linx 8940 Spectrum!’.’
Artikel delen