De lightline Flowpacker van Schubert Group: optimale efficiëntie en flexibiliteit

Schubert Group Flowpacker sightline-serie

De lightline Flowpacker van Schubert Group: optimale efficiëntie en flexibiliteit

Opnieuw koos de Turkse zoetwarenspecialist Sölen voor een Gerhard Schubert verpakkingsmachine: een lightline Flowpacker. De installatie en inbedrijfsstelling binnen twee weken was voor Sölen een belangrijk voordeel, maar zeker niet het enige. 

Jaarlijkse productiecapaciteit

Met een grote verscheidenheid aan chocoladerepen, koekrepen en chocolaatjes omvat Sölens portfolio ruim tweehonderd verschillende zoete producten. Deze worden vervaardigd met een jaarlijkse productiecapaciteit van zo'n 330.000 ton. Een efficiënt verpakkingsproces is cruciaal om deze indrukwekkende hoeveelheid te realiseren. Sölen gebruikt al jaren Schubert-machines. Deze keer koos de zoetwarenspecialist voor een Flowpacker uit de lightline-serie voor koekjesbroodjes met een chocoladecoating, die in verschillende formaten worden geproduceerd.

Korte plannings- en montageprocessen

De lightline-serie van Schubert bestaat uit voorgeconfigureerde machines, waardoor korte plannings- en montageprocessen mogelijk zijn. Cemal Karakuş, technisch directeur bij Sölen: “Schubert verzorgde binnen twee weken de montering en inbedrijfstelling van de flowpacker. Wij waren daarvan erg onder de indruk.” Sölen profiteert nu van de nieuwste Schubert-technologie en van een geavanceerde kwaliteitscontrole. Dit is belangrijk voor het bedrijf, omdat daardoor uitsluitend de koekjesbroodjes worden verpakt, die een onberispelijke chocoladecoating hebben.

Modulair machineconcept

Net als bij de op maat gemaakte verpakkingssystemen van Schubert is de lightline-serie gebaseerd op een modulair machineconcept met technologisch geavanceerde en beproefde systeemcomponenten. Met het nieuwe lightline-systeem kan Sölen profiteren van de uitzonderlijke machinekwaliteit en de modernste robottechnologie die klanten van Schubert verwachten.   

Snelle formaatwijzigingen

Momenteel verpakt de nieuwe Flowpacker - die is uitgerust met zes F4-robots, drie scanners, de Flowmodul en een volautomatische chauffeurswissel - één of twee rollen koekjes van verschillende lengtes in flowpacks. In de toekomst zijn er vier rollen per flowpack gepland. Snelle formaatwijzigingen maken deze uitzonderlijke flexibiliteit mogelijk. Ook biedt de verpakkingsmachine optimaal bedieningsgemak en beschikt deze over een capaciteit van driehonderd voorverpakte flowpacks per minuut. Sölen is enthousiast over het nieuwe systeem en de vele voordelen ervan: “De kenmerkende Schubert-combinatie van efficiëntie en flexibiliteit heeft ons opnieuw overtuigd met de nieuwe Flowpacker”, aldus Karakuş.

Schubert Sölen Flowpacker lightline
De Flowpacker lightline van Schubert
Artikel delen