De optimale verpakkingslijn door klantspecifieke oplossingen

TPS Rental Systems IBS Container en Liner

De optimale verpakkingslijn door klantspecifieke oplossingen

Een hoogviscoos product op een duurzame manier heet afvullen, koelen en overgieten in kleinere containers; met deze wens kwam een levensmiddelenproducent bij TPS. In samenwerking met de klant ontwikkelde TPS de optimale oplossing. 

Van standaardoplossing tot klantspecifieke oplossing

Klanten benaderen TPS Rental Systems regelmatig met zeer specifieke wensen. Aan sommige hiervan kan TPS direct voldoen met een standaardoplossing. In dit geval bespreekt TPS onder meer met de klant de ledigingshulpmiddelen, zoals de volautomatische UNIFLOW leegmachine: een automatische, handmatige wringeroptie. Heeft de klant een complexere wens? Dan bezoekt een team van TPS professionals de klant op locatie en ontwikkelen zij samen de klantspecifieke oplossing. 

Een hoogviscoos product warm afvullen en koelen

Een mooie case voor TPS was een klant uit de levensmiddelenindustrie, die een hoogviscoos product op een duurzamere manier wilde afvullen. Het product moest vanuit de productie zeer heet in containers van 1.000 liter worden afgevuld, om vervolgens na koeling weer in kleinere containers te worden gegoten. De klant wilde hiervoor niet langer gebruik maken van vaten, maar overstappen op herbruikbare verpakkingen; het zogeheten bag-in-box-systeem. De grootste uitdaging was het warm afvullen boven de 90 °C in combinatie met een hoogviscoos product dat bij een temperatuur onder de 15 °C niet meer vloeibaar is. Dergelijke eisen zijn in de levensmiddelenindustrie gebruikelijk en de omstandigheden waren te vergelijken met de verwerking van sauzen, hoestsirooppreparaten en sommige zoetwaren.

De Unifold 1000 container 

Het TPS team kon deze klant de optimale oplossing bieden: de Unifold 1000 container. Deze container is geschikt voor warm vullen en heeft door de koelende werking van de stalen wanden een zeer goede temperatuurafvoer. De uitdaging van de hoge viscositeit werd ondervangen door een sterkere pomp te kiezen en een bijbehorende inliner met een 3” uitloop. TPS levert deze oplossing ook al jaren aan de cosmetica- en farmaceutische industrie voor hoogviscose zalven en cosmetische crèmes.

Meer weten over de oplossingen van TPS

Met een groot aanbod aan oplossingen, producten en aanbouwonderdelen én professionele kennis realiseert TPS voor elke klantspecifieke wens een oplossing op maat. Niet voor niets is het credo: “supply chain-logistiek net zo eenvoudig maken als IBC"®. 

Wilt u weten met welke oplossing TPS Rental Systems uw verpakkingslijn kan verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact op via +49 170 5969114. 

Unifold 1000 IBC opgevouwen
De Unifold 1000 container opgevouwen
Artikel delen