De voordelen van productiecontrole automatiseren

De voordelen van productiecontrole automatiseren

De voordelen van productiecontrole automatiseren

Binnen de foodindustrie wordt steeds meer geautomatiseerd gecontroleerd. Niet zo gek ook, een foutje kan leiden tot (dure) recalls en reputatieschade. Dat voorkomen is een belangrijke winst. Maar er is meer …, zegt Automator, leverancier van industriële apparatuur.

Rendement automatische controle

Naast het voorkomen van recalls met mogelijk reputatieschade tot gevolg, levert het automatiseren van de controle meerdere voordelen op, onder andere:

  • de hogere snelheid waarmee gecontroleerd wordt;
  • kosten die bespaard worden;
  • het voorkomen van waste, doordat er te lang door wordt geproduceerd voordat het mankement op de lijn wordt gedetecteerd bij een steekproefcontrole.


Wat kun je automatisch controleren?

De controle-mogelijkheden zijn de laatste jaren gigantisch uitgebreid. Je kunt controleren of op een verpakking een leesbare barcode staat, of de barcode ook de juiste is, of een fles een dop bevat en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn heel divers.

In de praktijk

Een praktijkvoorbeeld geeft vaak het duidelijkste weer wat er zoal kan. Bij Tuinderij Vers in Brielle wordt geautomatiseerd gecontroleerd of de juiste sleeve om het product zit. 
Bij aanvang van de productierun wordt met een Datalogic handscanner de barcode van de te gebruiken sleeve gescand. Dit zodat de Matrix scanner weet welke barcode er aankomt. De producten worden verpakt. De verpakking gaat door een JASA sleever en een kartonnen sleeve wordt om de verpakking aangebracht. Direct daarna controleert de Datalogic Matrix barcodescanner of de juiste sleeve om het product zit.  Is de barcode juist, “match”, dan gaat de verpakking door naar de draaitafel. Is de barcode onjuist, “no match”, dan stopt de productierun.

Bekijk onderstaand het filmpje dat gemaakt is bij Tuinderij Vers en zie precies hoe dit in zijn werk gaat.

 

Meer informatie

‘De verschillende combinaties van onder andere lens en belichting binnen de controle-oplossingen maken de mogelijkheden eindeloos. De Sales Engineers van Automator denken graag met u mee om de juiste mix samen te stellen voor uw specifieke toepassing.’

🌐  www.automator.nl
📞 +31 (0)10 415 64 00 
📨  info@automator.nl

Artikel delen