De voordelen van een gereviseerde machine met upgrade

Veldkamp gereviseerde machine

De voordelen van een gereviseerde machine met upgrade

Veldkamp Technische Service geeft gebruikte en vaak verouderde machines een nieuw leven. Met kennis op het gebied van revisie, onderhoud, modificaties en upgrades van verpakkingsmachines draagt de technisch specialist bij aan besparing op hoge aanschafkosten en aan een circulaire economie. Benieuwd naar Veldkamps werkwijze? Lees direct verder. 

De nieuwste besturingstechniek

Besparen op aanschafkosten wil natuurlijk elk bedrijf. Waar veel bedrijven niet bij stilstaan, is hoe groot de CO2-voetafdruk van een nieuwe machine is: het winnen van de grondstoffen (die uitgeput raken), het transport ervan, het energieslurpende proces om staal en aluminium te produceren en deze vervolgens te bewerken. Terwijl de basis, het frame en de opbouw van een nieuwe machine dikwijls identiek zijn aan die van de oude. Het voornaamste verschil is dat een nieuwe machine de nieuwste besturingstechniek en vele sensoren heeft. Waarom dan niet de basis van de oude machine hergebruiken, de slijtdelen vervangen en de machine voorzien van de nieuwste besturingstechnische oplossingen, slimme aandrijving en monitoring? Én met de focus op het energiezuinig maken van de machine, zodat u nog meer bespaart en bijdraagt aan een beter milieu.

Monitoring over de hele lijn

Een productiemachine is vaak onderdeel in een lijn van machines die elk chronologisch een bewerking doen. Stand alone machines zorgen doorgaans ervoor dat snelheden niet optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd, waardoor de output daalt. Ook staan machines in de lijn vaak in de wachtstand door een verstoring. Veldkamp realiseert oplossingen, waardoor monitoring over de gehele lijn plaatsvindt en machines versnellen of vertragen om stilstand en aanloop te voorkomen. Daarbij kijkt de technisch specialist ook naar bufferoplossingen of aanpassingen in het transport van verpakkingen om het proces, en daarmee de output, te optimaliseren. Recent heeft Veldkamp ook de remenergie hergebruikt in de lijnaandrijving. Een dergelijke ingreep is zowel energiebesparend als een verbetering van de output van de productielijn. Met recht een win-winsituatie.

Sneller de maximale output

Een bijkomend voordeel van het modificeren en upgraden van een oude machine is dat de operators deze al goed kennen. Het biedt de mogelijkheid om invulling te geven aan hun specifieke wensen en ideeën, bovendien geeft de machine zo sneller de maximale output. Daarbij is de levertijd van een gereviseerde machine veelal korter dan die van een nieuwe. Ook steeds meer banken zien de voordelen hiervan, waardoor financiering op de gereviseerde (refurbished) machine vaak mogelijk is. En vanzelfsprekend levert Veldkamp de machine met garantie.


Benieuwd welke oplossingen Veldkamp u kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met onze professionals via info@veldkamp.com of 0572 35 37 35.

 

Veldkamp Technische Service revisie
Een verpakkingsmachine tijdens de revisie
Artikel delen