‘Deze efficiënte dekselmachine bespaart tijd’

‘Deze efficiënte dekselmachine bespaart tijd’

Actitec, een servicepartner van Sarco Packaging, heeft de volautomatische dekselmachine CA5040 ontwikkeld. Deze machine zorgt voor een nauwkeurige afsluiting van dozen gevuld met onder andere versproducten als groenten, fruit, vlees en vis.

Vanuit de markt ontstond de vraag voor een machine die het tijdrovende handwerk van voorgevormde deksels op dozen plaatsen kon overnemen, meent Sarco Packaging. Naast dat het tijdrovend handwerk is, lopen producenten de laatste tijd ook steeds vaker tegen het feit aan dat daar de nodige handjes er simpelweg niet voor zijn. Personeelstekort is aan de orde van de dag. Daarom ontwikkelde Actitec de CA5040 dekselmachine.

Efficiënt deksels plaatsen

Verpakkende bedrijven kunnen met de dekselmachine een flinke efficiëntie slag gemaakt, aldus Sarco Packaging. ‘Niet alleen qua bestede uren is er een besparing te realiseren, ook qua Arbo is deze machine een duidelijke verbetering omdat een vaak repeterende handeling overbodig wordt.’

Daarnaast is de machine ook nauwkeuriger, want bij het handmatig vouwen en vervolgens plaatsen van de kartonnen deksel op de doos wordt er expres wat speelruimte gehouden tussen doos en deksel. Zo kan de medewerker gemakkelijker de deksel op de doos plaatsen. De machine heeft minder speling tussen doos en deksel nodig. Minder speling tussen deksel en doos is een belangrijk bijkomend voordeel, want de deksels blijven beter zitten en uiteindelijk staan de gevulde dozen steviger op de pallet.

Dekselmachine in werking

Maatvoering deksels

De deksels zijn bijna altijd gemaakt van het formaat 30 bij 40 cm tot 40 bij 50 cm, maar ook het verwerken van grotere deksel behoort ook tot de mogelijkheden. Deze mechanisch intermitterende dekselmachine heeft een capaciteit tot circa 1.500 dozen per uur. Uiteraard is de capaciteit afhankelijk van de werkelijke mix tussen de dozen en kratten. De machine is namelijk in staat om een krat te detecteren, waardoor deze niet gedekseld wordt en alleen door de machine doorgevoerd wordt.

Compacte dekselmachine

Dankzij een compacte footprint en eenvoudige aansluiting is de dekselmachine gemakkelijk in een bestaande verpakkingslijn te integreren. Actitec assembleert de machine naar wens van de klant. Het magazijn voor de kartonnen deksels kan zowel links als rechts op de machine gezet worden. Eenmaal gedekseld worden de dozen uit de machine gevoerd.

Samenstelling actitec dekselmachine V2-3

Daarnaast is de machine uitgevoerd met de modernste techniek en op afstand via internet over te nemen voor servicedoeleinden.

 

 

Artikel delen