'Deze sachet is hersluitbaar en makkelijk te openen'

EasyPop : een sachet die eenvoudig opent en hersluitbaar is.

'Deze sachet is hersluitbaar en makkelijk te openen'

Het Amerikaanse PopPack en het Nederlands Vivia Ventures hebben EasyPop ontwikkeld. Het betreft een sachet die eenvoudig opent en hersluitbaar is. Deze “Airpowered” saschet is ontwikkeld met folieproducent OPACKGROUP en technologiepartner watttron. De introductie vond plaats op interpack 2023 in Düsseldorf.

Een luchtbubbel bovenin de sachet functioneert als een hendel die de seal van de sachet verbreekt wanneer er op wordt gedrukt. Het EasyPop-ontwerp biedt hiermee gecontroleerde, lekvrije dosering en heeft een zelfsluitende functie.

Sauzen en gels

Het EasyPop sachet is geschikt voor vloeibare producten met een breed scala aan viscositeiten voor food en non-food producten van 30 ml tot 150 ml. Het sachet is geschikt voor onder meer sauzen, kruiden, persoonlijke verzorgingsproducten of zuivelproducten, schoonmaakproducten, energy gels, zalf en meer.

EasyPop machine

Productie in Houten

De prototypes van EasyPop sachets worden momenteel geproduceerd bij de Research & Development faciliteiten van Airofiller Equipment Solutions in Houten, Nederland. Het bedrijf vormt de folie tot een buis en sealt de sachet aan de bovenkant dicht en brengt de luchtbel aan. Aan de onderkant blijft de sachet open, zodat een producent de verpakking kan afvullen met product.

Sealtechniek van watttron

‘Dankzij de technologie van watttron kunnen we de zakjes met schillende temperaturen sealen, zodat ze op de gewenste plek openen’, zegt Stephan de Lange van Airofiller. ‘Bij de opening zijn ze dus minder warm geseald waardoor seal daar sneller verbreekt. Deze sachet is hersluitbaar en makkelijk te openen.'

EasyPop

 

Artikel delen