DG-AUXO offset pers produceert barrière monoverpakking in één gang

DG-AUXO web-offset pers produceert barrière monoverpakking in één gang

DG-AUXO offset pers produceert barrière monoverpakking in één gang

Persenbouwer DG press heeft op basis van hun modulaire DG-AUXO web-offset pers serie een druk- en coating configuratie voor de voedselverpakkingsindustrie samengesteld die de eigenschappen van monoverpakkingen verbetert. De pers brengt de functionele coatings en de gedrukte afbeeldingen en lak tegelijkertijd in één doorgang aan.

De integratie van monomaterialen met functionele barrière coatings wordt in toenemende mate gezien als één van de belangrijkste en veel belovende innovatierichtingen voor een circulair gebruik van plastic verpakkingsmaterialen.

Met functionle coatings worden de benodigde barrière-eigenschappen aan monomaterialen, zoals PE en PP, toegevoegd en tegelijkertijd wordt er een ontinkingsperformance van het verpakkingsmateriaal bereikt. Met name deze éénvoudige en efficiënte ontinkting biedt verbeterde recyclebaarheid en een hogere zuiverheid van recyclaat. Voor optimale efficiëntie vereist deze benadering een flexibel en veelzijdig drukplatform dat in staat is om verschillende technologieën te combineren en toe te passen in één passage.

 

Modulair ontwerp van DG-AUXO voor monoverpakkingen

Met de DG-AUXO hybride web-offset drukpersserie heeft DG press een volledig modulair printproductieplatform op de markt gebracht dat diverse technologieën, zoals offset, flexo en rotogravure, met elkaar combineert voor het produceren van de genoemde nieuwe en inventieve materiaalcombinaties.

De DG-AUXO hybride web-offset drukpersserie maakt gebruik van polymeriserende inkten, waardoor het gebruik van op oplosmiddelen gebaseerde inkten wordt teruggedrongen. Dit draagt bij aan een lagere ‘carbon footprint’.

DG Press AUXO_Single CoffeePouch

Mono-PE koffieverpakking

In een recente casestudy heeft DG press in samenwerking met projectpartner Siegwerk, een mono-PE verpakkingsmateriaal met verbeterde zuurstofbarrière geproduceerd voor het verpakken van koffie.

Een zuurstofbarrièrecoating van Siegwerk, CIRKIT Oxybar BC 1582, werd in het drukproces aangebracht op een mono-PE filmstructuur, waardoor een significante verlaging van de zuurstoftransmissie (OTR) werd verwezenlijkt.

Naast het verbeteren van de zuurstofbarrière-eigenschappen van de mono-PE-film, biedt deze barrièrecoating ook superieure ontinktprestaties, wat een schoner recyclaat oplevert en daarmee deze aanpak een aantrekkelijk alternatief maakt voor traditionele materialen.

Meerdere druk- en coatingtechnologieën

Met de modulaire DG-AUXO hybrid web offset pers biedt DG press een oplossing voor duurzame en innovatieve verpakkingsproductie. De naadloze combinatie van meerdere druk- en coatingtechnologieën maakt het mogelijk om diverse materialen in één doorgang te bedrukken en te coaten. De reductie van tijd en afval tussen de verschillende productiestadia biedt volgens de persenbouwer efficiëntie en flexibiliteit, met name voor op maat gemaakte producten en voor kleine en middelgrote productievolumes.

DG press staat op de Drupa op stand 16/A14 en stand 13/A56.

Artikel delen