Digitale snijplatform Kongsberg geeft golfkartonproductie een boost

De digitale snijplatter Kongsberg Ultimate.

Digitale snijplatform Kongsberg geeft golfkartonproductie een boost

Kongsberg Precision Cutting Systems heeft wat zij omschrijft als een ‘baanbrekend’ nieuw digitaal snijplatform onthuld, de Kongsberg Ultimate. Volgens de machineproducent transformeert het nieuwe Kongsberg Ultimate platform de golfkartonindustrie naar een hoger niveau van productiviteit, precisie en veiligheid.

Dankzij een nieuwe aandrijftechnologie haalt de Kongsberg Ultimate een hoge acceleratiesnelheid tot 2,74G en een snijsnelheid van 168 meter per minuut. Het nieuwe ontwerp van de aandrijving en de snijstraal is vervaardigd om productiviteitswinst en rendement te realiseren.

‘De koolstofvezelstraal zorgt voor een ongeëvenaarde stijfheid en oefent consistent een neerwaartse kracht van 50 kg uit. De gereedschapskopcamera verhoogt de nauwkeurigheid nog verder’, aldus het bedrijf.

 

Veilig en duurzaam

De Kongsberg Smartzone-veiligheidsoplossing is een nabijheidgestuurd systeem met twee zones, ontworpen om veiligheid en efficiëntie naadloos te combineren.Het beschikt ook over zelfdiagnose en waarschuwingen voor operators op afstand,.

De Kongsberg Ultimate maakt daarnaast gebruik van gerecyclede en recyclebare materialen met minder impact op het milieu.

 

Concurrentievoordeel

‘De machine is ontworpen met kennis van de markt die nodig is om voor de benodigde precisie van golfkarton- en displayconverters’, zegt Stuart Fox, president en CEO van Kongsberg PCS. ‘Door de activiteiten te verbeteren en een aanzienlijk concurrentievoordeel te bieden, zet het platform een ​​nieuwe maatstaf voor de sector en zal het de toekomst van de golfkartonproductie de komende jaren bepalen’, aldus Stuart Fox.

‘Nu golfkartonproducenten over de hele wereld onder toenemende druk staan ​​om beter, sneller, veiliger en efficiënter te produceren om aan de eisen van de wereldmarkt te voldoen, hebben we onze toewijding onderstreept om een ​​oplossing te leveren die is ontworpen voor precisie en gebouwd voor productiviteit.

‘De Kongsberg Ultimate is niet alleen een evolutie, maar een sprong voorwaarts in de golfkartonproductietechnologie en toont betrokkenheid voor de golfkartonindustrie voor de toekomst.’

Artikel delen