Domino Benelux & GS1 delen expertise tijdens Empack

Domino Benelux & GS1 delen coderingsexpertise tijdens Empack

Domino Benelux & GS1 delen expertise tijdens Empack

Aankomende 9, 10 en 11 april 2024 is Domino Benelux aanwezig op Empack Gorinchem. Deze drie dagen staat stand A116 van Domino in het teken van de komst van de 2D-codes. 

Tijdens de beurs geeft Domino samen met GS1 Nederland op donderdag 11 april van 12.00 – 12.30 uur een seminar over dit onderwerp in congreszaal 1 op de eerste etage, Next Level. 

Overgang 2D-codes en GS1 Digital Link

GS1 bereidt momenteel de overgang voor van 1D-barcodes naar de nieuwe GS1 Digital Link 2D-codes, aangekondigd in februari 2023 en vanaf 2027 geïmplementeerd. Domino draagt actief bij aan deze overgang gezien hun expertise op het gebied van wettelijke serialisatievereisten en hoe merken daar aan kunnen voldoen via 2D-codes. Dankzij langdurige partnerschappen met belangrijke sectororganisaties, waaronder GS1, bevindt Domino zich in een goede positie om fabrikanten te ondersteunen bij de voorbereidingen voor dit nieuwe tijdperk in barcodes.

'Zowel producenten als merkeigenaren doen er goed aan zich komende tijd voor te bereiden op de komst van de 2D-code'

Voordeel voor producent, merkeigenaar en consument

Zowel producenten als merkeigenaren doen er goed aan zich komende tijd voor te bereiden op de komst van de 2D-code. De afgelopen jaren hebben veel merken ingespeeld op de toenemende vraag naar meer informatie, door 2D- of QR-codes op hun productverpakkingen toe te voegen. Denk hierbij aan informatie over de herkomst van een product en welke weg het product heeft afgelegd vanuit de productielocatie, helemaal tot aan de consument en verder. 

Zo kan een unieke QR-code niet alleen op een primair product en de verpakking aangebracht worden, maar ook op zendingen en verzendcontainers. Hiermee kan een extra niveau van traceerbaarheid toegevoegd worden en kan de fabrikant de toeleveringsketen beter beheren en de consument inzicht geven in de leveringsketen. Bovendien kan dezelfde QR-code gebruikt worden om meer gepersonaliseerde contactpunten met consumenten toe te voegen.

Domino Benelux en GS1 delen coderings-expertise tijdens Empack
 

Evolutie van 1D- naar 2D-codes en hoe verder

Tijdens het seminar praten GS1 Nederland en Craig Stobie, Director - Global Sector Development bij Domino Printing Sciences de bezoekers helemaal bij over wat er op dit moment gaande is in de markt rondom 2D-codes en het aanbrengen ervan op producten. Er zal ingegaan worden op de vraag waarom het voor bedrijven belangrijk is mee te gaan in de transitie van de 1D- naar 2D-codes. Maar ook welke verbeterde resultaten er verwacht kunnen worden, wat er voor nodig is en waar te beginnen. Dat deze evolutie een grote verandering is en een grote impact zal hebben op de industrie is een feit. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Precies de reden dat Domino samen met GS1 helpt producenten voor te bereiden op de komst van de 2D-code waarbij Domino kan adviseren op technisch vlak. Zo helpt Domino merken en fabrikanten met hun reeks printoplossingen die aan alle internationale voorschriften voldoen om geserialiseerde data snel te verwerken en 2D-codes van hoge kwaliteit en bij hoge snelheid te printen. Daarnaast bieden zij verificatiesystemen en oplossingen die de codeernauwkeurigheid controleren en gegevensuitwisseling mogelijk maken.

Gratis registreren voor Empack

Het seminar kan vrij bezocht worden en biedt plaats aan ruim honderd personen. Er is tevens de mogelijkheid vragen te stellen aan de experts op dit gebied. Zowel tijdens het seminar als op stand A116. Meer informatie en gratis registreren voor toegang tot Empack kan via deze link. Domino en GS1 kijken uit naar uw komst!
Artikel delen