Domino lanceert een nieuwe thermische inkjetoplossing voor flexibele verpakkingen

Domino’s TIJ-voor-TTO-oplossing in de Gx-Serie

Domino lanceert een nieuwe thermische inkjetoplossing voor flexibele verpakkingen

Domino Printing Sciences lanceert een nieuwe thermische inkjet (TIJ) printer, speciaal ontworpen voor lijnen voor flexibele (voedsel)verpakkingen. De TIJ-voor-TTO-oplossing in Domino's Gx-Serie is een efficiënt, kosteneffectief alternatief voor traditioneel thermo transfer printen (TTO) voor lijnen, waar eenvoudige een-, twee of vierregelige tekstcodes en kleine 2D-codes tot 10 mm2 worden geprint.

Domino’s TIJ-voor-TTO-oplossing in de Gx-Serie

Voor de lancering is de TIJ-voor-TTO-oplossing in de Gx-Serie uitgebreid getest op proeflocaties, die eenvoudige tekstcodes printen met bestaande TTO-technologieën. Een woordvoerder van een bekend voedingsmiddelen- en drankenmerk zei hierover: ‘Nu we op de printers van de Gx-Serie zijn overgestapt, vervangen we de verbruiksartikelen nog maar eens in de vier dagen in plaats van twee keer per ploegendienst. Het aantal lijnonderbrekingen is daardoor drastisch verlaagd en de totale productiviteit verhoogd.’

Gebruiksvriendelijk, efficiënt en kosteneffectief

Alex Mountis, Senior Product Manager – High Resolution Inkjet bij Domino Printing Sciences: ‘Als internationale leverancier van verschillende soorten codeer- en markeertechnologieën helpen we onze klanten om de ideale codeeroplossing voor hun specifieke wensen te vinden. Hoewel TTO al lange tijd de voorkeursoptie is voor lijnen voor flexibele verpakkingen, zijn dergelijke oplossingen niet altijd optimaal op het gebied van total cost of ownership. We ontwikkelden de TIJ-voor-TTO-oplossing als een gebruiksvriendelijke, efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor fabrikanten met eenvoudige codeervereisten, waaraan bestaande TTO-oplossingen onvoldoende voldoen.’

Minder downtime en machineonderbrekingen

Voor eenvoudige geprinte tekstcodes en kleine 2D-codes biedt de nieuwe TIJ-voor-TTO-oplossing dezelfde codeerkwaliteit als TTO-oplossingen, maar met grote kostenbesparingen en minder afval. Inefficiënt lintgebruik bij standaard TTO-printers kan de kosten en het afval per print namelijk opdrijven. Domino's TIJ-voor-TTO-oplossing biedt ook andere voordelen, zoals minder downtime voor het vervangen van verbruiksartikelen en minder machineonderbrekingen door gebroken linten. 

Afval- en kostenbesparing

In voorbeeldberekeningen bespaarde de TIJ-voor-TTO-oplossing tot 95% aan afval en 70% aan kosten door verbruiksartikelen en downtime. Dit in vergelijking met standaard TTO-oplossingen voor het printen van een- of tweeregelige tekstcodes en vierregelige tekstcodes met behulp van twee printkoppen. Fabrikanten die kiezen voor de TIJ-voor-TTO (in plaats van een bestaande TTO-oplossing) kunnen op basis van deze cijfers een return on investment verwachten in twaalf maanden. 

Naadloze integratie met bestaande productielijn 

Domino’s TIJ-voor-TTO-oplossing is bedoeld als rechtstreekse vervanging van bestaande TTO-oplossingen, met dezelfde beugels als op de gangbaarste TTO-oplossingen. Dit maakt naadloze integratie met bestaande productielijnen mogelijk, zonder complexe installatiewijzigingen en aanpassingen. Daarnaast is de TIJ-voor-TTO-oplossing uitgerust met een geïntegreerde printkopverwarming, bijvoorbeeld voor toepassingen met gekoelde of bevroren voedingsmiddelen, om de prestaties te maximaliseren in deze veeleisende omgevingen, waar coderen op inktbasis altijd problematisch was door de koude temperaturen. 

Geschikt voor voedselverpakkingen

De TIJ-voor-TTO-oplossing is geschikt voor verschillende plastic en gemetalliseerde folietoepassingen met een groot aantal inktsoorten voor verschillende toepassingsvereisten. Domino heeft een brede selectie aan inkten die volgens GMP-normen (Good Manufacturing Practices) zijn geproduceerd en geschikt zijn voor voedselverpakkingen, waarbij geen direct contact is met voedsel, waaronder snacks, zoetwaren en portieverpakkingen. Domino biedt test- en sample-adviesservices aan met betrekking tot codeerkwaliteit, hechting en weerstand, evenals productielijntests om ervoor te zorgen dat de printer geschikt is voor specifieke productieomgevingen. Fabrikanten zijn hierdoor verzekerd van de optimale codeeroplossing voor hun specifieke vereisten. 

Domino's TIJ-voor-TTO-oplossing in de Gx-Serie
Domino's TIJ-voor-TTO-oplossing in de Gx-Serie
Artikel delen