Domino ontwikkelt laser voor coderen van mono plastics

Domino lanceert de UV510 UV-laser voor het coderen op recyclebare verpakkingsfolie voor levensmiddelen.

Domino ontwikkelt laser voor coderen van mono plastics

Tags: Coderen

Domino lanceert de UV510 UV-laser voor het coderen op recyclebare verpakkingsfolie voor levensmiddelen. Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende vraag naar recyclebaar (mono) plastics vanuit de industrie en de regelgeving.

De U510 is een UV-lasercodeersysteem voor snelle en precieze codering op recyclebaar monomateriaal gekleurd plastic, inclusief flexibele folie voor voedselverpakkingen in horizontale en verticale form-fill-seal (HFFS en VFFS) toepassingen.

‘Lasercodeersystemen zijn voor veel voedingsmiddelen- en drankenfabrikanten een populaire oplossing. Ze brengen betrouwbare, heldere, machinescanbare QR-codes, batch- en productinformatie en logo's aan met hoge snelheden’, zegt Felix Rief, Head of Laser and Extraction bij Domino. ‘Maar op sommige nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen, waaronder recyclebaar mono plastic, is het lastig om met traditionele fiber- of CO2-lasercodeersystemen te coderen. Wij ontwikkelden daarom de U510 UV-laser om fabrikanten een betrouwbare lasercodeeroplossing te bieden voor deze nieuwe duurzame verpakkingsoplossingen.’

Domino U510 laserprinter

Coderen op wit en gekleurd plastic

De U510 codeert rechtstreeks op wit en gekleurd monomateriaal plastic en folie zonder dat er extra toevoegingen of lasergeactiveerde velden op de ondergrond nodig zijn. De codes zijn het resultaat van een fotochemische reactie in de bovenste laag van het plastic, wat een gladde, onuitwisbare markering produceert zonder risico op beschadiging van de productverpakking, aldus Domino.

Artikel delen