Eshuis gecertificeerd drukker voor DPG-logo

Eshuis gecertificeerd drukker voor DPG-logo

Sinds eind november is het mogelijk om bij Eshuis het DPG-logo te laten drukken op etiketten en shrink sleeves. Eshuis is een van de weinige drukkerijen in Nederland die is gecertificeerd om de speciale inkt te mogen drukken voor het DPG Deutsche Pfandsystem GmbH. Voor zowel kleine als grote oplages is het mogelijk om het DPG logo toe te voegen aan een verpakking.

DPG-logoDuitse statiegeldsysteem

Producenten die alcoholische of non-alcoholische dranken exporteren naar Duitsland, of dit van plan zijn, krijgen te maken met het Duitse statiegeldsysteem. Sinds 2003 bestaat er in Duitsland een statiegeldplicht voor drankverpakkingen die eenmalig gebruikt worden. Het is voor distributeurs van de eerder genoemde verpakkingen verplicht om alle statiegeld-verpakkingen terug te nemen. Daarom moeten de etiketten of shrink sleeves van de drankverpakkingen voorzien zijn van het PFAND logo, ook wel het DPG logo genoemd.

Speciale whitepaper ontwikkeld, voor de te zetten stappen om een product te voorzien van het DPG-logo

Om producenten te ondersteunen in het hele proces, heeft Eshuis een speciale whitepaper ontwikkeld. In dit whitepaper wordt er uitgelegd welke stappen er gezet moeten worden om het product te voorzien van het logo. Er moet namelijk e.a. geregeld worden alvorens ook een producent het statiegeld-logo mag laten bedrukken bij een gecertificeerde drukkerij zoals Eshuis. Op deze pagina is de whitepaper eenvoudig te downloaden.

Online afspreken behoort ook te mogelijkheden

Indien producenten nog aanvullende vragen hebben n.a.v. de whitepaper, dan kunnen zij ook eenvoudig online een afspraak inplannen met onze Duitsland specialist. Gezien de restricties rondom corona gaan we hier graag flexibel mee om en kunnen de adviesgesprekken makkelijk online worden ingepland. Met deze ontwikkelingen blijft Eshuis ernaar streven om al haar relaties te blijven ondersteunen in deze bijzondere tijd.

Artikel delen