Efficiënter coderen met Vx-Serie TTO printers van Domino

Domino Printing Sciences (Domino),introduceert de geavanceerde thermo transfer printers (TTO) van de nieuwe Vx-Serie.

Efficiënter coderen met Vx-Serie TTO printers van Domino

Tags: Coderen

Domino Printing Sciences (Domino),introduceert de geavanceerde thermo transfer printers (TTO) van de nieuwe Vx-Serie. De printers van de Vx-Serie maximaliseren volgens de printerfabrikant de uptime van de productie en verminderen het lintverbruik, waardoor de efficiëntie op productielijnen voor flexibele voedselverpakkingen verbetert.

De Vx-Serie is ontwikkeld in direct overleg met klanten die uitgebreide ervaring hebben met TTO-printers en flexibele verpakkingen. Problemen die uit dat overleg naar voren kwamen, waren downtime als gevolg van ingewikkelde lintmechanismes en extra kosten door inefficiënt lintverbruik. De Vx-Serie is ontworpen om deze problemen rechtstreeks aan te pakken. Voor de lancering zijn de printers uitgebreid getest bij klanten.

TTO printer getest

Er zijn onder meer proeven met de TTO printer gedaan bij Woochun Foods Company, een bekende tofuproducent en contractverpakker voor veel toonaangevende Koreaanse voedselmerken.
‘We hebben deelgenomen aan geavanceerde proeven met de Vx150i en waren zeer te spreken over de prestaties van de printer,’ aldus een woordvoerder van Woochun Foods Company. ‘De printer was heel gebruiksvriendelijk en leverde prints van consistent hoge kwaliteit, zelfs in lintbesparende modi.’

Minder lintverbruik

De printers uit de Vx-Serie zijn geoptimaliseerd voor 60% minder lintverbruik per print met vier lintbesparende modi voor uiteenlopende toepassingen. Dit resulteert in minder verspilling en lagere totale kosten per print. De extra lange lintrol zorgt voor langere productieruns en met de eenvoudig te laden lichtgewicht cassettes verlopen lintwissels sneller, wat nog minder downtime betekent, aldus Domino.

Efficiënte en kosteneffectieve oplossing

‘Voedingsmiddelenfabrikanten voelen de druk van stijgende productiekosten in verband met de prijs van energie en grondstoffen. Velen werken nu al met zeer krappe marges,’ vertelt Sharmil Ghouse, global head of TTO and P&A bij Domino. ‘Domino’s Vx-Serie is ontwikkeld als efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor voedingsmiddelenfabrikanten die op flowwrap en flexibele verpakkingen printen.’

 

 

 

Artikel delen