EFM introduceert nieuwe ontwikkelingen voor drankenindustrie

EFM introduceert nieuwe ontwikkelingen voor drankenindustrie

EFM introduceert nieuwe ontwikkelingen voor drankenindustrie

EFM Machinery is sinds tien jaar ook actief in de drankenindustrie en heeft diverse oplossingen ontwikkeld voor deze markt. De meest recente ontwikkelingen betreffen een afvulmachine voor glazen flessen en daarnaast is er een rinser voor Nolet Distillery geleverd. Centraal hierbij staan flexibiliteit en eenvoud in het omstellen.

Na het realiseren van een volledige afvullijn voor miniatuur flesjes, alcohol in tubes en combinatie lijnen op allerlei flestypes en -vormen ontwikkelde EFM recent een lineaire afvulmachine voor glazen flessen. Deze machine stelt het afvulniveau af volgens het overflow principe zodat de variatie in de verschillende glazen flessen wordt opgevangen.
Voor de machine zijn geen aparte formaatdelen nodig en de machine kan worden uitgevoerd met 2 tot 14 afvullansen. De eerste vulmachine staat in bestelling en wordt tegen einde van het jaar geïnstalleerd.

EFM Machinery  (2)

Sluiten en etiketteren

Aansluitend op de afvulmachine levert EFM ook enkelvoudige- of roterende sluitmachines, rechtlijnige -of roterende etiketteermachines alsook flexibele kartonneermachines voor Amerikaanse vouwdozen. Krimp sleeve toepassingen behoren hierbij ook tot de mogelijkheden.

EFM Machinery  (3)

Rinser voor Nolet Distillery

Bij één van haar trouwe klanten, het Schiedamse Nolet Family Distillery, plaatste EFM onlangs een “stand alone” rinser in een bestaande afvullijn. De machine werd feilloos geïntegreerd in de gehele lijnbesturing. Er staat ook nog een flessen unscrambler in opdracht die EFM halverwege dit jaar zal installeren om zo het voortraject te optimaliseren.

Artikel delen