Eindverpakken met papier: van tray- tot bundelmachine

Sollas Packaging Machinery toont tijdens de interpack een volledig duurzame “end of line” verpakkingsoplossing.

Eindverpakken met papier: van tray- tot bundelmachine

Sollas Packaging Machinery toont tijdens de interpack een volledig duurzame “end of line” verpakkingsoplossing. Alle verpakkingsmaterialen die deze lijn verwerkt zijn van papier, duurzaam en recyclebaar.

De verpakkingslijn bestaat uit een high speed verpakkingsmachine, een tray-opzetter met pick & place module en een bundelverpakkingsmachine. Hiermee wordt volgens de machinefabrikant het end of line verpakkingsproces vergaand geoptimaliseerd.

 

Doorzichtig papier

Op de high speed verpakkingsmachine wordt een doorzichtig papier gebruikt waardoor de bedrukking op het doosje duidelijk zichtbaar blijft. De tray-opzetter verwerkt een kartonnen tray. En de bundelverpakkingsmachine gebruikt ongecoat standaard papier waarbij de sealbare coating tijdens het verpakkingsproces wordt aangebracht. Deze revolutionaire ontwikkeling maakt de verpakkingsmachine zeer flexibel en reduceert de kosten van het verpakkingspapier enorm, aldus Sollas.

 

Labelunit

Op de lijn is tevens een Sollas labelunit geplaatst, een Track & Trace systeem en Line User management. De kernbegrippen zijn voor Sollas Packaging Machinery: duurzaamheid, procesoptimalisatie en flexibiliteit.

Sollas staat op interpack in Hal 14, stand A72

Artikel delen