Espera Nova: innovatieve weeg- en etiketteertechniek voor optimale flexibiliteit

Espera Nova: innovatieve weeg- en etiketteertechniek voor optimale flexibiliteit

Espera Nova: innovatieve weeg- en etiketteertechniek voor optimale flexibiliteit

Om klanten in de retail, groothandel en foodservice van uiteenlopende producten te kunnen voorzien, is voor Plukon Food Service optimale flexibiliteit in het productieproces cruciaal. Naast de klassieke Espera machines vertrouwt Plukon op de nieuwe generatie Espera Nova weeg- en etiketteermachines.

Optimale flexibiliteit in het productieproces

In de vestiging in het Belgische Olen produceert Plukon verse pluimveeproducten en convenience food voor retailers, groothandels en de foodservice-industrie in Europa. Met zes productielijnen kan Plukon deze klanten voorzien van uiteenlopende producten en bovendien elk individueel product afstemmen op de wensen van de klant. Deze service is een grote meerwaarde voor de klanten, maar vergt een optimale flexibiliteit in het productieproces en dan vooral aan het einde hiervan. Verschillende verpakkingsformaten, verpakkingsfolies, etiketformaten en etiketbedrukkingen moeten op topsnelheid en bij voorkeur zonder omsteltijden bij product- of partijwisselingen worden gecombineerd.

Espera.1_adv_wk5_23

Maximale snelheid en nauwkeurigheid

Voor volautomatische weeg- en etiketteertechniek vertrouwt Plukon naast de klassieke Espera machines op de innovatieve Espera Nova weeg-en etiketteermachines. 
Unieke machinefuncties en digitale technologieën zijn kenmerkend voor deze nieuwe generatie. Afgestemd op de productdiversiteit in de fabriek kunnen alle Espera-systemen zowel in checkweger modus als met klassieke gewicht-prijs etikettering de verpakkingen wegen en etiketteren. Met maximaal 140 verpakkingen per minuut bereikt de nieuwe Espera Nova-generatie een etiketteernauwkeurigheid van ca. 1 mm. De machines kunnen zelfs grote etiketten nauwkeurig op een productverpakking aanbrengen, zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de verpakking.

Espera.3_adv_wk5_23

 

Instellingen volledig automatisch doorgevoerd

De Espera Nova weeg- en etiketteermachines staan garant voor een soepele en snelle overgang van verschillende verpakkingsformaten, doordat bij het wisselen van product de printerpositie en de positie van de productcentrering zich automatisch aanpassen. Zijn de 
de instellingen eenmaal aan een product toegewezen en in het productprogramma opgeslagen, dan worden de instellingen volledig automatisch doorgevoerd. Dit bespaart veel tijd bij productwisselingen en verhoogt ook nog eens de proceskwaliteit in vergelijking met handmatige instellingen door het productieteam.

Real time analyse van levensduur

Naast unieke machinefuncties biedt de nieuwe Nova-generatie verschillende digitale tools die de dagelijkse productie vereenvoudigen. Zo wordt de resterende levensduur van de thermische printkop van een druksysteem door de machine in real time geanalyseerd en op het display weergegeven. Dit geldt ook voor de slijtage van andere componenten, zoals de motoren en de tandriemen. Hierdoor is het mogelijk om de onderhoudsmaatregelen beter te plannen en de stilstandtijden aanzienlijk te verminderen.

Meer informatie

‘Bent u benieuwd naar de voordelen van de Espera Nova weeg- en etiketteermachines voor uw organisatie? De professionals van Espera staan u graag persoonlijk te woord. Zij zijn te bereiken via 040 - 25 30 665 of per e-mail.'

Of klik hier voor meer informatie.

Artikel delen