Flap’It!: geautomatiseerd verpakken van brievenbuspakjes

De Flap'It! van Ranpak voor verzendverpakkingen

Flap’It!: geautomatiseerd verpakken van brievenbuspakjes

Met de Flap’It! stond Ranpak afgelopen december in de categorie Material Handling & Packaging in de finale van de New Equipment Digest Innovation Awards. Tijd om meer te weten te komen over dit verpakkingsconcept voor kleine artikelen.

Vijf keer sneller dan handmatig

Ranpak, producent van verpakkingsmateriaal op basis van papier, brengt met de Flap’It! een oplossing voor het geautomatiseerd verpakken van kleine artikelen, zoals boeken, games en kleine elektronica. De pakketjes passen door de brievenbus en worden tot vijf keer sneller gemaakt dan bij handmatige verpakking. Door geïntegreerde stootranden in de hoeken van de gevormde dozen, ontstaat er aanzienlijk minder schade bij het verzenden van producten. Dit maakt de Flap’It! geschikt voor e-commerce en algemene logistiek. 

Zo strak mogelijk in de doos

In een notendop is dit hoe de Flap’It! werkt: de verpakkingsplano’s worden als kruiswikkel toegevoerd vanuit een magazijn. Tijdens het verpakken past de Flap’it! de uiteindelijke hoogte aan, zodat het product zo strak mogelijk in de doos zit. De Flap’it! vouwt de flappen van de doos en lijmt deze met een hotmelt aan elkaar. En dan is het pakketje klaar voor verzending. 

Artikel delen