Flowpacker voor gehakt

De W 510 flowpacker van Multivac werd tijdens interpack 2023 onder de aandacht gebracht

Flowpacker voor gehakt

Tijdens de interpack-week in Düsseldorf toonde Multivac live in een tent op het openluchtterrein verschillende verwerkings- en verpakkingsoplossingen voor de levensmiddelenindustrie.

De machinefabrikant toonde onder andere een snijmachinelijn met als kernelement de nieuwe SLX 2000. Mutlivac presenteerde tijdens interpack 2023 diverse verpakkingsmachines.Daarnaast werd een portioneermachine getoond, inclusief productbelading in trays en een lijn voor het verpakken van gehakt in flowpacks.

Optimale houdbaarheid

Tijdens de verpakkingsbeurs in Düsseldorf werd een compacte lijn onder de aandacht gebracht met een Handtmann vuller en de Multivac W 510 flowpacker. De portioneermachine doseert vanaf de rol een doorlopend blok gehakt op een papieren ondergrond. Een guillotine-mes snijdt de afzonderlijke porties, die vervolgens over een controleweger lopen. De porties worden vervolgens verpakt in de flow-packer. Een bedrukt label wordt door een IL 161 inline labeller op de folie aangebracht en vervolgens wordt de folie van bovenaf over de gehaktporties gevouwen. Dit betekent dat de langssealnaad die dan wordt gemaakt onder het product ligt, waardoor de verpakking perfect wordt gepresenteerd. Dankzij de direct webprinter, die in de labeller is geïntegreerd, kan een houdbaarheidsdatum of batchnummer met thermische transferdruk direct op de verpakkingsfolie worden gedrukt. Om een optimale houdbaarheid te realiseren, kunnen de flowpacks door middel van een MAP-systeem worden gevuld met verpakkingsgas.

Multivac presenteerde flowpacker voor gehakt op interpack 2023 

Artikel delen