Fuji Packaging lanceert snelle flowpacker

Fuji Packaging toonde op interpack 2023 diverse verpakkingsmachines, waaronder een snelle flowpacker

Fuji Packaging lanceert snelle flowpacker

Fuji Packaging verbaasde de bezoekers van interpack in Düsseldorf met een flowpacker die 1.000 repen per minuut kan verpakken.

Op de stand stond een opstelling met een Rotzinger buffermachine voor repen, die 5 tot 7 minuten kan bufferen als er problemen zijn. De repen komen uit de buffer, worden uitgelijnd, gekeerd en op positie gelegd en met een snelheid van 1.000 per minuut verpakt. Een speciaal wisselsysteem zorgt dat folie kan worden vervangen bij 1.000 per minuut zonder dat de machine stopt. Een speciaal lasercodeerapparaat kan 1.000 verpakkingen per minuut coderen. De cold sealfolie draait 140 meter per minuut. Er zijn op de machine speciale platen aangebracht voor het aandrukken, informeert de verpakkingsmachinefabrikant.
‘Door de zeer compacte vloeropstelling en de concurrerende kostprijs, is dit voor veel bedrijven een interessante oplossing'

Greymans-verpakkingsmachine

Op de stand was ook een compacte opstelling te zien met een Greymans-machine Fuji Packaging op interpack met o.a. een Greymans-machinedie van een planovorm een doos kan neerleggen en vullen met robots.

Frank Kwantes, sales manager Fuji flowpack machines: ‘Door de zeer compacte vloeropstelling en de concurrerende kostprijs, is dit voor veel bedrijven een interessante oplossing.’ 

Fuji Packaging toonde op interpack o.a. een snelle flowpacker

 

Fanuc robots

Het verpakken van de “stroopwafels”, zoals op de interpack-beurs werd gedemonstreerd, kan ook in een kartonnen u-vorm. De robots van Fanuc in deze machine waren hier voor het eerst te zien en zijn naar eigen zeggen nog nergens verkrijgbaar. Ze zijn na de beurs weer teruggegaan naar Japan.

Artikel delen