Met Hanwha HCR-A cobots stapsgewijs naar een Smart factory

Met Hanwha HCR-A cobots stapsgewijs naar een Smart factory

De nieuwe HCR-A(dvanced) cobot van Hanwha met 3D vision techniek op basis van AI, is een waardevolle bouwsteen voor slimme, flexibele automatisering van interne logistiek. De toegankelijkheid van de technologie maakt dit concept aantrekkelijk voor kleinere en middelgrote bedrijven.

[PROMOTIONEEL]

Cobots zijn enkele jaren gepresenteerd als de extra hand die je soms nodig hebt bij assembleren of verpakken. Ondertussen heeft de cobot zich ook een positie verworven als flexibele automatiseringsoplossing die zelfstandig logistieke taken uitvoert zoals palletiseren. De cobot kan eenvoudig verplaatst worden en dankzij de intuïtieve bediening programmeren medewerkers zonder robotervaring de cobot snel voor een nieuwe taak. De nieuwe cobots (draaggewichten van maximaal 3, 5 en 12 kg en reikwijdtes van 630 tot 1.300 mm) gaan verder dan de eerste serie. Zowel op technisch vlak als qua toepassingen.

Robot Visual Safety

Wat niet verandert bij de HCR-A reeks is de intuïtieve bediening voor onervaren gebruikers. Het programmeren blijft heel eenvoudig. Meer ervaren gebruikers kunnen zelfgemaakte plug-ins in de besturing inlezen. Hanwha biedt voor deze serie een gratis Software Development Kit aan. System integratoren kunnen hiermee de software voor bepaalde end- of arm toevoegingen eenvoudig integreren in de besturing. Hierdoor wordt de implementatietijd korter. Qua veiligheid blijft de HCR-A een van de meest veilige cobots. Ze voldoen standaard aan het hoogste veiligheidsniveau, ISO 13489-1 Cat3 PLD 3. Bij de HCR-A serie voegt Hanwha daar nog Robot Visual Safety aan toe. Een camera scant de omgeving en zodra iemand te dichtbij komt, vertraagt de cobot of stopt de beweging helemaal.

Nauwkeurigere en stabiele nauwkeurigheden

Hanwha heeft de nauwkeurigheid van de nieuwe HCR-A serie verbeterd. Deze bedraagt ±0,05 mm voor de HCR-3A en 5A en ±0,07 mm voor de HCR-12A. Om deze nauwkeurigheid ook in een wat ruwere omgeving te garanderen, kan de HCR-A serie uitgebreid worden met Robot Positioning Compensation; een 2D camera die een vast markeringspunt scant. Is de positie van de cobot licht verschoven, dan compenseert de besturing hiervoor automatisch.

Willekeurig grijpen dankzij 3D Vision

Om de cobot nog flexibeler te maken, heeft Hanwha het Robot AI Vision systeem ontwikkeld. Een 3D camera scant de producten die willekeurig gepositioneerd worden aangevoerd. Algoritmen, die leren dankzij de kunstmatige intelligentie (AI, Artificial Intelligence), herkennen de productvorm in het beeld en positioneren de cobotgripper om het product veilig te grijpen. De HCR-A cobot kan zo willekeurig aangevoerde producten automatisch sorteren, verpakken en volle dozen op een pallet plaatsen. Of producten uit een doos halen en ze op een transportbandplaatsen.

Dymato in Veenendaal is exclusief dealer van Hanwha in de Benelux en informeert u graag!

Artikel delen