Het nieuwe XTE-motion: ergonomisch handwikkelen én folie besparen

Fromm XTE-motion pallet handmatig wikkelen

Het nieuwe XTE-motion: ergonomisch handwikkelen én folie besparen

Fromm introduceert het innovatieve XTE-motion systeem. Dit ergonomische handwikkelsysteem helpt het ziekteverzuimpercentage én de hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal te verlagen. Met alle financiële voordelen van dien. Benieuwd geworden? Lees hier alles erover.

Hoog ziekteverzuim in de logistiek

Sinds jaar en dag ligt het verzuimpercentage in de logistiek relatief hoog. Ernstige rugpijn en andere werkgerelateerde lichamelijke klachten zijn vaak reden voor langdurig ziekteverzuim. Vooral het stabiliseren van palletladingen, karren en kratten vindt op een niet-ergonomische manier plaats; de operator heeft eigenlijk geen andere optie dan de folie achteruitlopend en met gebogen rug aan te brengen. Geen werkgever wil natuurlijk de gezondheid van zijn personeel in gevaar brengen. Bovendien resulteert het ziekteverzuim in stijgende operationele kosten. 

XTE-motion handwikkelsysteem

Fromm introduceert daarom een innovatief handwikkelsysteem: XTE-motion. Het stabiliseren gebeurt hiermee efficiënter, wordt minder inspannend en simpelweg leuk. Met minder fysieke inspanning is het mogelijk om beter gestabiliseerde pallets met een minimum aan nanofolie te realiseren. Fromm demonstreerde het XTE-motion handwikkelsysteem al bij verschillende bedrijven en de reacties van de magazijnmedewerkers zijn duidelijk: zij willen het liefst vandaag nog ermee werken.

CO2 -voetafdruk verkleinen

Een ander groot voordeel van XTE-motion is, dat het - door het voorreksysteem - minder plastic wikkelfolie verbruikt ten opzichte van handwikkelen. Hierdoor kunnen bedrijven hun CO2-voetafdruk aanzienlijk verkleinen en betalen zij minder verpakkingsbelasting. Wil je weten hoeveel jouw bedrijf kan besparen op wikkelfolie? Maak dan gebruik van de Folie Besparingstool van Fromm.

In het reduceren van verpakkingsmateriaal heeft Fromm sowieso al decennialang een leidende rol. Om bedrijven te helpen hun CO2-uitstoot en hun jaarlijkse hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal te verlagen, ontwikkelt en adviseert Fromm uiteenlopende innovatieve oplossingen. 

Vraag de demo aan

Wil je het niet-ergonomische handwikkelwerk voor je collega’s verbeteren en ook nog eens flink op handwikkelfolie en verpakkingsbelasting besparen? Vraag dan direct een vrijblijvende demo op locatie aan. Ook voor meer informatie over andere innovatieve oplossingen van Fromm kun je natuurlijk vrijblijvend contact opnemen.

 

Artikel delen