Hoek group kiest voor verrijdbare omsnoeringsmachines

Hoek group kiest voor verrijdbare omsnoeringsmachines

Hoek group kiest voor het omsnoeren van pallets in plaats van het vastmaken met tape. Hoek group is een bedrijf dat wereldwijd meer dan 40 jaar bloemen en planten in- en verkoopt. Het bedrijf is gevestigd op het veilingterrein in Rijnsburg en verpakt veel bloemen in dozen. Deze dozen worden op pallets gestapeld en vervolgens omsnoerd met een mobiele Reisopack omsnoeringsmachine.

Dit is een artikel van onze partner Reisopack.

Van plastic tape naar omsnoeren

Hoek group heeft het overgrote deel van het bedrijfsproces geautomatiseerd met een groot intern transport systeem. Zo worden de bloemen en planten via honderden meters lopende band vervoerd door het bedrijf. De producten worden verpakt in kartonnen dozen, zodat deze niet beschadigd raken tijdens het transport. Daarna worden de dozen gestapeld op pallets en omsnoerd. Voorheen werden de dozen op de pallet met plastic plakband vastgemaakt. Echter werkt dit volgens Dennis (boven links) van Hoek group niet goed: ‘Het plastic tape blijft aan de dozen vastplakken, waardoor de barcodering en uitstraling van de doos worden beschadigd bij het losmaken van het tape’. Daarnaast is volgens Marco (boven rechts) van Hoek group het plastic tape niet stevig genoeg: ‘Het plastic tape gaat niet strak om de pallet en heeft te weinig draagkracht. Hierdoor zijn de pallets instabiel tijdens het transport’.

IFrame

Verrijdbare omsnoeringsmachine met goede service

De Reisopack 2830 is een semiautomatische omsnoeringsmachine die verrijdbaar is. In de hal bij Hoek group heeft de verpakkingslijn verschillende uitgangen. Bij elke uitgang staan diverse pallets die omsnoerd dienen te worden. De Reisopack 2830 kan binnen 55 seconden een pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes omsnoeren. Daarnaast kan de machine eenvoudig van de ene uitgang naar de andere worden verplaatst. Daarbovenop hecht Reisopack Nederland veel waarde aan een goede service. Het eerste contact met Hoek group vond plaats op de Empack Nederland en naar aanleiding daarvan vond er een demo met de machine plaats bij Hoek group in de hal. De gebruiksvriendelijkheid in combinatie met het eenvoudige onderhoud gaf de doorslag voor Houk group om twee Reisopack 2830 machines aan te schaffen bij Reisopack Nederland.

Artikel delen