ILPRA FoodPack machines zijn klaar voor de toekomst

ILPRA Foodpack machine

ILPRA FoodPack machines zijn klaar voor de toekomst

Besturing is key! Vooral in de grote industriële lijnen is Industrie 4.0, het plaatsen van machines in een via het internet toegankelijk netwerk, inmiddels een bekend gegeven. De voordelen worden vooral in de grotere product omgevingen al zeer gewaardeerd. 

 

Foodpack HYPER: twee plc's

Van een intern monitoringsysteem op afstand tot een uitgebreide productieanalyse op basis van machine data, dit alles wordt mogelijk gemaakt vanuit de besturing. De industriële plc is niet meer weg te denken.

ILPRA maakt al jaren gebruik van deze technieken bij haar in-lijn tray sealmachines.

Zo kent de FoodPack HYPER, zelfs twee plc’s. Één waarbij alle bedieningen voor de operator is opgeslagen en één uitsluitend voor de technische dienst en het bevoegde management. Zo is het mogelijk om ook in alle facetten de verantwoordelijkheden te waarborgen en vergissingen te beperken.

De FoodPack Speedy is inmiddels al weer twee jaar geleden uitgerust met deze Mitsubishi elektronica. Servomotoren communiceren met de PLC en deze wordt bediend door een touchscreen. Middels een ingebouwd modem kan via het netwerk met de machine worden gecommuniceerd.

ILPA


Nieuwe ontwikkelingen 2023

Vanaf Q2 2023 zijn ook de kleinste modellen van de FoodPack serie geschikt om binnen Industrie 4.0 te gebruiken. Omdat deze semiautomatische traysealmachines handmatig worden bediend is een uitgebreide PLC niet nodig. Er wordt gebruik gemaakt van een panel PLC. Dit maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger en ook, bij eventuele storingen, kunnen deze universele onderdelen snel en eenvoudig worden vervangen.

Artikel delen