Ilpra groeit door

Ilpra heeft een variëteit aan verpakkingsmachines in haar portfolio.

Ilpra groeit door

Ilpra SpA, het moederbedrijf van Ilpra Benelux, is in 2019 naar de beurs gegaan. Ingeschreven bij de Borsa Italiana, de in Milaan gevestigd Italiaanse aandelenbeurs, heeft Ilpra na 64 jaar als familiebedrijf vreemd kapitaal vergaard om verder te groeien en haar toekomst zeker te stellen.

In de 68 jaar heeft Ilpra veel innovaties op haar naam gezet. Zo bouwden zij in 1982 de eerste MAP in-line traysealer, waarvan het principe tegenwoordig door iedereen wordt gebruikt. Ilpra zocht naar schaalvergroting en ging samenwerkingen aan met diverse kleinere bedrijven waar het bedrijf het merendeelbelang nam. Zo ontstond in 1992 de Ilpra Group. Branch offices werden geopend in Spanje, Frankrijk, UK en in 1998 in Nederland voor de Benelux.
'Als eerste bouwden wij de machines volledig elektromechanisch’

Stabiele speler

Als stabiele speler in de markt is de verpakkingsmachinefabrikant wereldwijd gegroeid met kantoren in USA, Dubai Middle East, Hong Kong en India en beschikt daarnaast over een wereldwijd netwerk van dealers.

‘De bekendheid is verkregen door de traysealers, de FoodPack serie. Als eerste bouwden wij de machines volledig elektromechanisch’, aldus Ilpra.

Industrie 4.0

Ook vandaag staat innovatie voorop. Alle machines zijn industrie 4.0, om inzicht op afstand mogelijk te maken, maar vooral om binnen een productielijn te kunnen communiceren met andere machines.

Dieptrekmachines

Minder bekend in Nederland, maar geliefd in de rest van de wereld zijn de dieptrekmachines, FormPack. Veelal elektromechanisch, industrie 4.0 en vanuit specifieke klantwensen gebouwd voor de voedingsindustrie, maar zeker ook binnen de healthcare sector. Om nog krachtiger in het segment van dieptrekmachines te groeien, kocht Ilpra een aantal jaren geleden Veripack, waarmee het een sterke positie krijgt in India.

Zuivelindustrie

Voor de Benelux zijn de FillSeal machines een belangrijke aanvulling. Deze serie wordt al decennia door Ilpra gebouwd en is van oudsher gebruikt in de zuivelindustrie. De Benelux divisie introduceerde deze machine in de Belgische ziekenhuizen voor het verpakken van soepen en nagerechten. Inmiddels worden de FillSeal machines in diverse projecten in de Benelux ingezet, recent nog, in combinatie met een door een Nederlandse collega geleverde multihead weger voor het afvullen van droge producten.

Overname

Ook recent is MACS, een producent voor verticale flowpackmachine, doypack enz., door Ilpra aangekocht. Deze specialist sluit naadloos aan binnen de behoefte van het bedrijf om verder te groeien, niet alleen in omzet, maar ook in het bedienen van klantbehoeften. Zo kunnen de klanten nu ook bediend worden met verpakking in zakken in de breedste zin van het woord.

Ilpra heeft recent MACS, een producent voor verticale flowpackmachine, overgenomen

Jubileum

Voor ILPRA Benelux is het een jubeljaar. Zij bestaan dit jaar 25 jaar. Dit zal op meerdere momenten zichtbaar zijn. Zo was dit te zien tijdens de Empack met een leuke kortingsactie en gebak. Op 5 april is de nieuwe website gelanceerd. Deze website past in de corporate gedachte van Ilpra door nog meer als één internationaal bedrijf op te treden, waarbij de synergiën die wereldwijd zichtbaar zijn, worden verzameld en kunnen worden gebruikt om de individuele klant verder te helpen met hun verpakkingsvraagstukken.

Vanuit Barneveld zal de Benelux markt worden bediend. Het team legt zich toe op machines en verpakkingsmaterialen. De projectmatige aanpak levert voor de klant een groot voordeel op. Op deze wijze krijgt elke stap in het proces de aandacht die het verdient. Dit houd niet op bij het invullen van een machine, maar gaat verder. Zelfs het beoordelen van de verpakkingen en de risico’s die hierin genomen kunnen worden. Dit geldt ook voor het gehele logistiek proces.

Daarom #MoreThanMachinery.

Bezoek nieuwe website voor meer informatie

Artikel delen