Ilpra: ‘Machine stilstand beperken zorgt voor hogere output’

Ilpra: ‘Machine stilstand beperken zorgt voor hogere output’

Ilpra: ‘Machine stilstand beperken zorgt voor hogere output’

Vaak is het wachten op het uitvoeren van de verpakkingscyclus met semi-automatische verpakkingsmachines voor food en non-food een punt van irritatie. Hoe is dit op te lossen? Het antwoord komt van Ilpra: door ruimte te maken, waardoor de volgende cyclus kan worden voorbereid! Een draaitafel dus. 

Ilpra is de uitvinder van vele technieken. De eerste lineaire MAP verpakkingsmachine, waarbij onder een beschermde atmosfeer wordt verpakt, is gebouwd door Ilpra, net als de eerste semi-automatische traysealer en de eerste automatische traysealer. 

Verpakkingsmachines door de jaren heen

In de zestiger jaren creëerde het verpakkingsbedrijf een roterende blistermachine en in de jaren tachtig kwam uit de koker van Ilpra de eerste roterende traysealer voor MAP met de FoodPack 500 R als manuele variant en de FoodPack 800 in automatische uitvoering. Deze versie was voorzien van een snel-wisselsysteem voor het formaatdeel. Zo kon er heel snel omgebouwd worden naar een andere verpakking. Differentiatie was tenslotte gewenst. De verpakking werd meer en meer aangepast aan het te verpakken product. 

Ilpra_adv_wk11_24_oude_model_verpakkingsmachine

Draaitafel classic van Ilpra.

 

Draaitafel-model

Deze techniek werd in de jaren 90 en 00 ingehaald door het succes van de FoodPack Tank en later de FoodPack Speedy, een machine met automatische invoer van schalen, die nauwelijks meer kostte dan een roterende machine. Het automatische model met draaitafel is nog gebouwd tot 2010. 
Omdat markten en ook inzichten veranderen, is Ilpra weer terug met een roterend model. De FP 400 Roto is een draaitafel-model met een volledig elektronisch gestuurd mechanisme gecontroleerd door een Mitsubishi PLC. Drukken op knopjes is niet meer nodig, gewoon de tafel draaien en de rest gaat vanzelf. De machine is uitgevoerd voor MAP en kan, desgewenst, ook worden uitgevoerd voor Skin-toepassingen en Skin-toepassingen op cardboard. De machine kan producten verwerken tot 55 mm hoog bij Skin-toepassingen. 

Door de snelle formaatdeel wissel is het eenvoudig mogelijk om de verpakkingsmachine te voorzien van elke willekeurige MAP mal, ook bij de machine in Skin-uitvoering. 

Innovatieve uitvoering in nieuw jasje

De FP 400 Roto is de innovatieve uitvoering van een jarenlang, door Ilpra ontwikkeld en beproeft concept. Het origineel in een nieuw jasje. 

Artikel delen