IML (in mould label): dít zijn de voordelen

Kornelis Caps & Closures: IML (in mould label): dít zijn de voordelen

IML (in mould label): dít zijn de voordelen

Kornelis Caps & Closures heeft jarenlange ervaring met het vervaardigen van in mould labels (IML). Deze techniek is zo succesvol dat het bedrijf onlangs het machinepark uitbreidde met een hagelnieuwe in mould label machine. Een IML levert klanten dan ook verschillende voordelen op. 

In mould labeling

In mould labeling wordt toegepast voor het bedrukken van kunststof deksels en sluitingen. Bij deze techniek wordt een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) in een matrijs geplaatst. Hieraan wordt vervolgens gesmolten PP toegevoegd. De gesmolten PP versmelt met het voorbedrukte label en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Het resultaat daarvan is dat het label en de verpakking één geheel vormen. In deze korte video ziet u precies hoe het werkt. 

IML: de hoogste kwaliteit

De mogelijkheden van een IML zijn zo’n beetje eindeloos. Het ontwerp van de klant vormt altijd de basis hiervoor. De bedrukking kan worden uitgevoerd in full color en is dus van de hoogst mogelijke kwaliteit. Een groot voordeel van een IML is dat de klant niet apart een sticker op de deksel hoeft te plakken. Dit bespaart een hoop tijd en levert ook nog eens het netste resultaat op. Een sticker komt namelijk niet altijd in het midden van een deksel uit. Met in mould labeling heb je dit probleem niet. 

Tekst gaat onder de afbeelding verder. 

Kornelis Caps & Closures IML Kornelis in mould labeling

Optimale bedrukking

Een IML heeft nog een voordeel ten opzichte van een sticker: de bedrukking kan niet losraken, zoals bij vocht en schommelingen in de temperatuur met een sticker wel kan gebeuren. Bovendien is bedrukking door in mould labeling bestand tegen krassen en slijtage. Verder zijn verpakkingen met een IML zeer hygiënisch, doordat er geen losse onderdelen zijn. Ook met het oog op het milieu is het beter om te kiezen voor een IML: de verpakking en het label bestaan uit hetzelfde materiaal en kunnen dus volledig worden gerecycleerd.

Vrijblijvend contact opnemen

Kornelis Caps & Closures levert sluitingen met een IML in de volgende diameters: 63 mm, 66 mm, 70 mm en 82 mm. Vanzelfsprekend is elk gewenst labelontwerp mogelijk. Wilt u weten welke mogelijkheden in mould labeling uw merk kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op via 0521 51 27 41 of info@kornelis.nl.

Artikel delen