Innovatieve afvullijnen voor de chemische industrie

EFM Machinery jerrycans afvullen

Innovatieve afvullijnen voor de chemische industrie

Voor EFM Machinery is de chemische industrie een groeiende markt. De onderneming realiseert voor uiteenlopende klanten geavanceerde afvullijnen voor verschillende producten. Met een succesvolle klantcase laat EFM Machinery zien wat er allemaal tot de mogelijkheden behoort. 

Realisatie van innovatieve afvullijnen

EFM Machinery BV is een internationale specialist op het gebied van het vullen, sluiten, etiketteren, sleeven, kartonneren en transporteren van flessen, potten en jerrycans in diverse industrieën. Eén van de belangrijkste sectoren waarop de onderneming zich focust, is de chemische industrie. Hiervoor realiseerde EFM Machinery in de afgelopen twaalf jaar verschillende innovatieve oplossingen binnen de Benelux-markt. Diverse afvullijnen zijn in de tussentijd standaard geworden. Deze worden nog altijd uitgebreid en inmiddels ook geleverd voor exportprojecten. 

Afvullen van diverse producten

Bij vele klanten plaatste EFM Machinery verschillende afvullijnen voor motorolie, remvloeistoffen, koelvloeistoffen en uiteenlopende reinigingsproducten. Met de intrede van gewichtsafvulmachines voorzien van Halar & Rilsan coatings is het nu ook mogelijk om corrosieve producten, zoals bleek, af te vullen. Daarnaast behoort het afvullen van oplosmiddelen in diverse verpakkingen onder atex tot de mogelijkheden.

Klantcase: reinigingsproducten voor de scheepvaart

Eén van EFM Machinery’s klanten is een groot bedrijf dat gevestigd is in de haven van Rotterdam en gespecialiseerd is in zeer specifieke reinigingsproducten voor de scheepvaart. Voor dit bedrijf realiseerde EFM Machinery een geavanceerde afvullijn die is opgebouwd uit:
  • een verlengde rechthoekige toevoertafel
  • een vierkops flowmeter afvulmachine
  • een enkelvoudige clean design sluitmachine
  • een speciale print & apply jerrycan etiketteersysteem.


De afvullijn is gekoppeld aan een automatisch palletiseersysteem en verwerkt jerrycans van 10, 20 en 25 liter. Deze worden gesloten door middel van DIN51 en 61 schroefdoppen op een maximale capaciteit van 750 jerrycans per uur. Ook installeerde EFM Machinery twee IBC-vatenafvulinstallaties, voorzien van een dubbel weegplateau met een verlengde zwenkarm voor de afvullans. Dit maakt het mogelijk om het volledige gamma aan producten correct te verwerken.

De tekst gaat onder de foto verder. 

EFM Machinery IBC-Vatenafvullijn
De IBC-vatenafvulinstallatie

Wilt u meer weten?

Vanuit jarenlange ervaring, knowhow en inventiviteit weet EFM Machinery voor elk vraagstuk een passende oplossing te bieden. De ontwikkeling van veel producten vindt bovendien in de eigen fabriek plaats. Door zelf te produceren kan EFM Machinery oplossingen integreren, zodat deze altijd aansluiten op de situatie van elke afzonderlijke klant. Wilt u weten wat EFM Machinery voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via 071 33 12 223 of info@efmbv.nl.

Artikel delen