Domino Benelux: 'Is uw printer klaar voor 2D-codes?'

Domino Benelux: 'Is uw printer klaar voor 2D-codes?'

Domino Benelux: 'Is uw printer klaar voor 2D-codes?'

In de dynamische wereld van verpakkingen en codering zijn datamatrix-codes en QR-codes twee van de meest gebruikte methoden om informatie te verwerken en producten te traceren. Deze codes spelen een cruciale rol in verschillende sectoren, waaronder de voedingsmiddelenindustrie, waar nauwkeurigheid en traceerbaarheid essentieel zijn, informeert Domino Benelux.

Behalve wijzigingen in de regelgeving heeft GS1 (de internationale normeringsorganisatie voor barcodes) aangekondigd dat de officiële overgang van 1D- naar 2D-codes, de zogeheten sunrise-periode voor 2D-codes in 2027 van start gaat. Als belangrijk lid van de GS1 2D Solutions Group adviseert Domino bedrijven over de overgang van concept naar productie voor alle verpakkingsvereisten rondom 2D-codes.

De voordelen voor producenten

2D-codes, - zowel datamatrix-codes als QR-codes - bieden aanzienlijke voordelen voor producenten in verschillende industrieën. Door het efficiënt traceren van producten door de hele supply chain kunnen bedrijven de nauwkeurigheid verbeteren, verspilling verminderen en de algehele operationele efficiëntie verhogen. Bovendien stellen deze codes producenten in staat om te voldoen aan wettelijke vereisten voor traceerbaarheid. Tegelijkertijd kan de consumenten voorzien worden van essentiële productinformatie.

Domino Benelux: 2D-codes, zowel datamatrix- als QR-codes bieden voordelen voor producenten.

 

'Door gebruik te maken van GS1-standaarden voor 2D-codes, is compatibiliteit en consistentie in gegevensuitwisseling over de hele wereld gegarandeerd'

Experts met praktijkervaring

Als marktleider in codeer- en markeertechnologieën staat Domino Benelux klaar om bedrijven te begeleiden bij de transitie naar 2D-barcodes. Met haar uitgebreide assortiment aan hoogwaardige print- en softwareoplossingen, bieden zij de flexibiliteit en betrouwbaarheid die nodig is om aan de eisen van een productieomgeving te voldoen.

‘Of u nu actief bent in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische sector of een andere branche, Domino heeft de expertise om aan uw specifieke behoeften te voldoen’, aldus het bedrijf.

Samenwerking tussen Domino en GS1

Al meer dan twintig jaar werkt Domino nauw samen met GS1 met nu de nadruk op de ondersteuning van de overgang naar 2D-barcodes in alle sectoren. Vele bedrijven hebben inmiddels van Domino’s industriële en technologische expertise gebruik gemaakt.

Door gebruik te maken van GS1-standaarden voor 2D-codes, is compatibiliteit en consistentie in gegevensuitwisseling over de hele wereld gegarandeerd. Dit opent de deur naar naadloze samenwerking binnen de toeleveringsketen en maakt het mogelijk om snel en efficiënt te reageren op veranderende marktomstandigheden. 

Voorbereiden op de toekomst

De wereldwijde migratie naar 2D-codes markeert een verschuiving in de productie-industrie, waarbij efficiëntie, traceerbaarheid en consumentenbetrokkenheid centraal staan. Door gebruik te maken van deze geavanceerde codeertechnologieën kunnen fabrikanten niet alleen voldoen aan de steeds strengere regelgeving, maar ook een concurrentievoordeel behalen in een steeds veranderend landschap. Kortom, voor wie streeft naar optimalisatie en innovatie in verpakkingen zijn 2D-codes de sleutel tot succes.

Meer informatie

‘Door samen te werken met Domino Benelux en gebruik te maken van GS1-standaarden, versterkt u uw concurrentiepositie en verbetert uw operationele efficiëntie. Lees er meer over in ons blog of neem vandaag nog contact op met Domino en ontdek hoe wij u kunnen helpen om de voordelen van 2D-codes te benutten voor uw bedrijf. Zo is uw printer klaar voor 2D-codes en ziet u toekomstige uitdagingen in de productie met vertrouwen tegemoet.’
Artikel delen