Ishida levert nieuwe, efficiënte verpakkingslijn voor kwetsbare zoute sticks

Ishida Master Quality

Ishida levert nieuwe, efficiënte verpakkingslijn voor kwetsbare zoute sticks

Ishida installeerde bij het Hongaarse Csipet Land een weeg-, verpakkings- en kwaliteitscontrolelijn, voor de realisatie van een jaarlijkse productiestijging van 4 tot 5 miljoen pakjes zoute sticks.

Efficiëntie verbeteren

Csipet Land produceert jaarlijks meer dan 1.800 ton pretzels en gezouten stokjes. Eigenaar László Konkoly is bezig met een moderniseringsproces: ‘Dit betreft zowel het verbreden van ons productportfolio als het investeren in nieuwe machines, om de efficiëntie te verbeteren en aan de vraag van de consument te kunnen voldoen.’ Eén punt waarop Csipet Land kon verbeteren, was de levering van pakjes gezouten sticks van 45 gram, waarvan jaarlijks 14 miljoen verpakkingen worden verkocht. Hiervoor wilde Csipet Land een snelle verpakkingslijn realiseren, zonder afbreuk te doen aan de productkwaliteit.

Master Quality

Voedselmachinespecialist Master Quality, Ishida’s agent, stelde een geïntegreerde lijn voor, bestaande uit een meerkoppige weger, een verticale vorm-, vul- en sluitmachine en een combinatie-eenheid van controleweger en metaaldetector, allemaal vervaardigd door Ishida. De lijn kan 80 verpakkingen per minuut wegen, verpakken en controleren. Master Quality leverde de transportbanden, feeders en ondersteuningsportaal voor meerkoppige wegers om de lijn compleet te maken.

Hoge snelheden en nauwkeurigheid

Ishida adviseerde een gespecialiseerde oplossing voor het wegen van kwetsbare stickproducten op hoge snelheden, zonder verlies van nauwkeurigheid of productintegriteit: de CCW-RV-216W-1S-20-SS-STK1. Deze stickweger is ontworpen met meerdere functies voor een zachte bediening en nauwkeurige productuitlijning.  De Ishida Inspira-NS25 zakkenmaker beschikt over intermitterende kaakbewegingstechnologie voor hoogwaardig vormen en afdichten. Functies zoals geautomatiseerde filmcentrering, auto-splice filmbeheer, geautomatiseerde luchtvultechnologie en andere automatische aanpassingen helpen de consistentie in de productie te garanderen en menselijke fouten tot een minimum te beperken. 

Verpakkingslijn op maat

Speciale software- en servogestuurde sealoperaties, met nauwkeurige kaaktemperatuur en kaakdruk, zorgen voor een consistente verpakkingskwaliteit en verminderen de stilstandtijd aanzienlijk. De Inspira brengt de verpakte gezouten sticks over naar een Ishida DACS-GN-SE-012-24-SS-M-S controleweger met geïntegreerde CEIA-metaaldetector, die bevestigt dat elk pakket binnen de vereiste gewichtstoleranties valt en elk pakket controleert op metaalverontreiniging. De volledige verpakkingslijn is aangepast aan de eisen van Csipet Land, inclusief de levering van Human-Machine-Interface (HMI) touchscreens in de Hongaarse taal. Door de nieuwe verpakkingslijn kan Csipet Land nu 4 tot 5 miljoen pakjes gezouten sticks van 45 gram per jaar extra produceren. 

 

Artikel delen