KHS biedt ombouw van krimptunnels voor alternatieve energiebronnen

KHS bouwt krimptunnels

KHS biedt ombouw van krimptunnels voor alternatieve energiebronnen

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne zijn de prijzen voor stroom, gas en olie sterk gestegen. De situatie op de energiemarkten blijft gespannen en de hoge kosten vormen een grote financiële last voor zowel de consumenten als de industrie. KHS biedt haar klanten een oplossing

Er is steeds meer vraag naar alternatieve oplossingen om een langdurige en economische levering te garanderen, merkt KHS. Hierop zet KHS in met zijn ombouwpakketten voor krimptunnels. De Dortmundse specialist voor vul- en verpakkingslijnen biedt zijn klanten de mogelijkheid om hun bestaande machines om te bouwen naar verschillende energiebronnen.

Veel ombouwvarianten

Om klanten te helpen, biedt KHS een uitgebreid programma ombouwvarianten. Zo kunnen klanten ervoor kiezen om van de ene energiebron op de andere over te stappen – bijvoorbeeld van aardgas op stroom of vloeibaar gas. Anderzijds is het mogelijk de lijn om te schakelen tussen twee soorten gas of flexibel over te schakelen naar elektriciteit. De ombouw terug naar gas kan indien nodig zelf worden gedaan. Dit vermindert de afhankelijkheid van één energiebron aanzienlijk, en verhoogt tegelijkertijd de leveringszekerheid.

Bediening blijft gelijk

De ombouwwerkzaamheden verschillen sterk in hun aard en complexiteit. Sommige worden eenmalig uitgevoerd door KHS-experts, andere zijn conversies met omkeerbare ombouwmogelijkheden. Voor het bedieningspersoneel zijn er meestal geen veranderingen in de bediening van de machine. De overgang bij omkeerbare ombouw wordt uitgevoerd door de klant zelf, hetzij binnen enkele minuten digitaal als keuzeschakelaar in de HMI of door modulevervanging binnen enkele uren.

KHS_Shrink_tunnel_926x519

 

Artikel delen