KHS presenteert op Anuga FoodTec haar aseptische verpakkingsmachines

KHS toont op Anuga FoodTec haar aseptische verpakkingsmachine InnoPET BloFill ACF-R.

KHS presenteert op Anuga FoodTec haar aseptische verpakkingsmachines

Gevoelige dranken en flexibele verpakkingssystemen en -oplossingen zijn de onderwerpen die centraal staan op de KHS-beursstand voor de Anuga FoodTec van dit jaar. De machinebouwer presenteert haar nieuwe aseptische verpakkingsmachine InnoPET BloFill ACF-R en de nieuwste generatie InnoPET Plasmax barrièretechnologie.

‘Economisch succes vraagt om maximale efficiëntie en beschikbaarheid in alle vul- en verpakkingsprocessen. Wij bieden innovatieve en hulpbronnenbesparende systemen en oplossingen die volledig aan alle aspecten van deze vraag voldoen’, zegt Tobias Wetzel, CSO van KHS. Het meest recente voorbeeld hiervan is het nieuwe roterende InnoPET BloFill ACF-R aseptisch verpakkingsmachine die voor het eerst de energiezuinige InnoPET Blomax Series V strekblaasmachine combineert met het roterende Innofill PET ACF-R afvulmachine.

 

Capaciteiten van de verpakkingsmachines

De lineaire afvullers kunnen tot 14.000 flessen per uur verwerken. Het roterende aseptische blok heeft daarentegen een capaciteit van maximaal 36.000 flessen van 1,0 liter per uur en zal in de toekomst zelfs verkrijgbaar zijn met een topcapaciteit van 48.000 flessen van 500 milliliter per uur. De nieuwe fabriekstechniek bereikt een steriliteit van log 6 in de flessen – wat overeenkomt met een vermindering van ziektekiemen van 99,9999%.

‘Onze lineaire aseptische vullers hebben zich in de praktijk al lang bewezen bij het afvullen van gevoelige dranken in PET-flessen, waarbij maximale veiligheid van essentieel belang is. De nieuw ontwikkelde roterende aseptische vuller in het hogere capaciteitsbereik is daarmee de volgende logische stap. Hiermee willen we ook normen stellen op het gebied van de hygiënische eigenschappen van de machine’, belooft Wetzel.

 

Effectieve bescherming voor gevoelige dranken

Hierbij richt KHS zich bewust op flessensterilisatie die – in tegenstelling tot preform-sterilisatie – ook gecombineerd kan worden met het KHS FreshSafe PET-coatingsysteem en zo extra barrièrebescherming biedt voor gevoelige dranken. Bij deze variant worden direct vóór het vullen alle mogelijke ziektekiemen uit de verpakkingen verwijderd. Dit proces geeft bottelaars meer flexibiliteit en een grotere beschikbaarheid tijdens formatwisselingen dan preform-sterilisatie, omdat het wisselen van de rekblaasmallen hier de steriele toestand van het blok verstoort.

 

Plasmax-coating

KHS toont ook haar nieuwste generatie Plasmax-coatingtechnologie. Met deze techniek wordt een flinterdun laagje chemisch zuiver glas op de binnenkant van PET-flessen aangebracht, waarbij de recycleerbaarheid van flessen toch volledig behouden blijft. Hierdoor worden gevoelige producten zoals vruchtensap, wijn, bier, frisdrank, ketchup, sauzen en andere vloeibare voedingsmiddelen beschermd tegen oxidatie en CO2-verlies, waardoor ze aanzienlijk langer houdbaar zijn.

KHS heeft deze procedure door de jaren heen voortdurend verbeterd en nu naar een hoger niveau getild. Het resultaat is betere prestaties, kwaliteit en flexibiliteit en een hogere mate van efficiëntie.

 

De KHS Group zal haar fabriekstechniek presenteren op stand B070 C089 in hal 5.1 op Anuga FoodTec in Keulen, Duitsland, van 19 tot 22 maart 2024.

 

Artikel delen