Kornelis introduceert kunststof deksel met bliklook

Kornelis Caps & Closures kunststof deksel met bliklook

Kornelis introduceert kunststof deksel met bliklook

Kornelis Caps & Closures introduceerde tijdens Empack Den Bosch 2023 een kunststof deksel met bliklook. Deze deksel is lichter dan de metalen variant en kan worden voorzien van een IML (in mould label). Zo kunnen leveranciers geld en tijd besparen én een duurzame keuze maken.

Inspelen op marktvraag

Kornelis produceert al meer dan tachtig jaar doppen en afsluitingen voor uiteenlopende producten, zowel gestandaardiseerd als op maat gemaakt. Om binnen de verpakkingsindustrie een leidende positie in te kunnen nemen, werkt het bedrijf continu aan innovatieve en duurzame ontwikkelingen. Zo introduceerde Kornelis tijdens Empack een kunststof deksel met bliklook. ‘Het is een alternatief voor de metalen sluitingen op bijvoorbeeld glazen potten met mayonaise’, zegt Dave Busstra, Sales Director. ‘Design technisch ziet de deksel er praktisch hetzelfde uit. Maar deze kunststofsluiting is lichter dan de metalen variant en daardoor gunstiger voor de verpakkingenbelasting. Wij hebben de bliklook deksel ontwikkeld om te kunnen inspelen op de vraag vanuit de markt. Daarnaast past deze deksel goed in onze duurzaamheidstrategie.’

In mould label

Kornelis biedt de deksel in de volgende diameters: 66mm, 70mm en 82mm. Het glimmende uiterlijk wordt bereikt door de matrijs extra goed te poetsen. De deksel is in iedere kleur leverbaar; van koperkleurig tot diepzwart. Bovendien is verzegeling mogelijk met behulp van inductiesealen, verlijmen of een foaminlage. Daarnaast kan de deksel worden voorzien van een label, ook wel IML (in mould label) genoemd. Dit label wordt op maat gemaakt, volgens het ontwerp van de klant. Een groot voordeel van IML is dat dit milieuvriendelijk is. De verpakking en het label bestaan namelijk uit hetzelfde materiaal en kunnen dus volledig worden gerecycleerd. Bovendien hoeft er in het geval van IML niet apart een sticker op de deksel te worden geplakt. Dat bespaart een hoop tijd en kosten. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kunststof deksel met bliklook en/of de andere producten van Kornelis? Neem dan vrijblijvend contact op via 0521 51 27 41 of info@kornelis.nl. De professionals van Kornelis Caps & Closures vertellen u graag welke mogelijkheden er allemaal zijn.  

Artikel delen