Manter, Solidtec en Sarco Packaging  samen op Interpom

Manter, Solidtec en Sarco Packaging  samen op Interpom

Tags: AGF

Op 27, 28 en 29 november 2022 brengt Interpom in Kortrijk de top van de aardappelindustrie weer samen. Manter, Solidtec en Sarco Packaging demonstreren diverse weeg- en verpakkingsmachines en laten speciale verpakkingsoplossingen zien.

 

Tijdens Interpom laten alle drie de bedrijven hun expertise zien op het gebied van wegen, verpakken en automatiseren. De aanwezige productspecialisten zijn de brug tussen techniek en praktijk. Kennis en advies overdragen is daarin het belangrijkst. Bijkomend voordeel is dat Sarco voor de BeNeLux beschikt over het agentschap van zowel Manter als Solidtec. Hierdoor heeft de klant één aanspreekpunt voor realisatie en onderhoud.

 

Sarco Casepacker

Sarco belicht de mogelijkheden van casepacken. Het bedrijf demonstreert onder meer haar Egatec BD-606 belader. Deze machine verpakt het product in doos of krat door het als het ware in de gewenste positie te laten vallen. De lege dozen worden automatisch naar de vulpositie onder de cassette getransporteerd. Daarna wordt de cassette heen en weer bewogen om met het product verschillende patronen te creëren in één of meerdere lagen. Het is mogelijk om meerdere producten tegelijk te storten, wat zorgt voor een snelle en precieze plaatsing van de producten in doos of krat.

1 Egatec BD606-potatoes

Manter AutoPack

Manter presenteert de vernieuwde AutoPack HS (High Speed), een combinatie van een Bag Placer HS en een SemiPack+. Gezamenlijk is het een volautomatische verpakkingsmachine voor het verpakken van grotere hoeveelheden aardappelen en uien in jute-, papier- en netzakken. ‘De nieuwe generatie blinkt uit in capaciteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak’, aldus het bedrijf. De AutoPack HS heeft een capaciteit behaald tot 20 zakken à 25 kg per minuut.

2 AutoPack HS - Manter International

Solidtec Palletiseren

En tot slot: Solidtec toont haar palletiseersysteem Dual Infeed Manipulator. De symmetrische constructie maakt het mogelijk de manipulator, om en om, van beide zijden te beladen. Deze methode bespaart de gebruiker de tijd dat de manipulator terug moet draaien vanuit een 180 graden rotatie. Een ander voordeel is dat hierdoor ook de slijtage en onderhoudsinterval gereduceerd worden.

3 dual_infeed_manipulator

Manter, Solidtec en Sarco staan op stand 478.

Artikel delen