Mono temper evidence doppen

Mono temper evidence doppen

Tijdens de FachPack presenteert Kornelis sluitingen met een verzegeling en doppen gemaakt op basis van hernieuwbare en gerecyclede (bio)grondstoffen.

Kornelis heeft een duurzame strategie voor de komende jaren, waarbij vergroenen centraal staat. Daarom levert het bedrijf zoveel mogelijk producten op basis van hernieuwbare en gerecyclede (bio)grondstoffen. Producten gemaakt van mono materialen, dus een deksel of dop van polypropeen met een verzegeling (folie)van hetzelfde materiaal. Onlangs heeft de spuitgieter het ISCC certificaat ontvangen voor het gebruik van duurzame grondstoffen.

Tamper evident

Voor steeds meer producten is een verzegeling onmisbaar: tamper evident biedt de consument zekerheid en vertrouwen. Tevens zorgt een verzegeling voor langere houdbaarheid van een product. Verzegelen kan middels verlijming of inductie met verschillende materialen. Met pp-folie en inductie folie bedrukt of onbedrukt. Een ander goed voorbeeld is een polypropyleen deksel met IML (in mould label) van hetzelfde materiaal. In mould labeling spaart het milieu: de verpakking en het label bestaan uit hetzelfde materiaal en kunnen dus volledig gerecycleerd worden.

Kornelis_FP low res2

 

Artikel delen