Multifunctionele verpakkingsmachine voor chocoladeproducten van Sacmi

Sacmi toont op de ProSweets in Koln (D) van 28 t/m 30 januari zijn verpakkingsmachines voor chocolade.

Multifunctionele verpakkingsmachine voor chocoladeproducten van Sacmi

Sacmi toont op de ProSweets in Koln (D) van 28 t/m 30 januari zijn packaging & chocolate processtechnologieën. Het bedrijf biedt oplossingen aan voor alles, van chocoladebereiding tot secundaire verpakking.

De Advance S-334 is een multifunctioneel verpakkingssysteem van de volgende generatie en verwerkt een breed scala aan chocoladeproducten. De capaciteit bedraagt tot 800 producten of 150 gesloten kartonnen dozen per minuut.
De lineaire motor zorgt ervoor dat de processen van het opzetten, vullen en sluiten onafhankelijk van elkaar worden uitgevoerd, wat met name bij frequente productwisselingen maximale efficiëntie en veelzijdigheid biedt. Hierdoor zijn verschillende verpakkingsconfiguraties mogelijk in displaydozen. Bovendien zorgt de pickerrobot voor een goede ergonomie bij het laden van de platte dozen.
De Advance S-334 van Sacmi kan ook worden gecombineerd met flowpackers om primaire en secundaire verpakkingslijnen volledig te automatiseren.

Walsmolen

Naast de nieuwe verpakkingmachine presenteert Sacmi ook een nieuwe vijfwalsmolen HFI 509 is een flexibele en efficiënte oplossing voor chocolade met verschillende ingrediënten en complexe recepten. Gebruikers kunnen hiermee een optimale vermaling en fijne deeltjesgrootte bereiken, zelfs bij producten met uitdagende consistentie. Als onderdeel van de Nano Chocoline reproduceert de walsmolen HFI 509 de kwaliteit en prestaties van conventionele high-performance lijnen op kleine schaal. Een capaciteit van maximaal 600 kg/uur bij een deeltjesgrootte van 20 micron is mogelijk. De mate van automatisering van de machine maakt het mogelijk om receptprogrammering direct vanaf het bedieningspaneel te doen.

Puntdoseermachine

De MLRG 1500 Drop Line is een innovatie voor het doseren van chocolade gebaseerde halffabricaten en compounds, die bestemd zijn voor de bakkerij-industrie of als ‘Easy-Melt-producten’ voor bakkerijen en eindgebruikers. Het centrale onderdeel is de continue punt-doseermachine MLRG 1500. Dit systeem vormt chocoladedruppels, -stukjes, -sticks en -brokken. Het wordt aangevuld met een koeltunnel met een invoerbreedte van 1.500 mm en variabele lengte, evenals speciale voorafsnij-inrichtingen. Fabrikanten profiteren van hoge capaciteiten tot 3.000 kg/uur en eenvoudige en snelle formaatwisselingen.

Artikel delen