Mundi Technology: Röntgeninspectie (X-ray) garandeert voedselveiligheid en kwaliteit

Mundi-technology-röntgen-inspectiesystemen

Mundi Technology: Röntgeninspectie (X-ray) garandeert voedselveiligheid en kwaliteit

Een ondeugdelijk product heeft grote gevolgen voor zowel de consument als voor de producent of voedselverwerker. Daarom is het noodzakelijk om bij het verwerken en verpakken van een product de voedselveiligheid én kwaliteit te waarborgen. Röntgeninspectie is dan ook onmisbaar in het productieproces.

Vreemde voorwerpen detecteren

Door het gebruik van röntgeninspectie, ofwel X-ray, kunt u vreemde voorwerpen zoals glas, stenen, plastic, metalen, rubber en zelfs botresten detecteren. Denk bijvoorbeeld aan een losgeraakte schroef die in de verpakking is beland. Dankzij röntgeninspectie kunnen consumenten uw producten altijd veilig consumeren. 

Vele mogelijkheden met röntgeninspectie

Om de productkwaliteit te garanderen bieden onze röntgeninspectiesystemen naast het analyseren van materialen nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u vreemde objecten, producthoeveelheden en de positie en verdeling in de verpakking detecteren en volledigheidschecks op producten doen. De eindgebruiker van een product wil tenslotte geen gebroken chocoladerepen, te veel gaten in de kaas, een ongelijke verdeling van de salami op de pizza of een ondeugdelijke sluitingsclip van de worst. 

'Voor bijna iedere productielijn is röntgeninspectie mogelijk'

Diverse röntgeninspectiesystemen beschikbaar 

Voor bijna iedere productielijn is röntgeninspectie mogelijk en zijn er diverse systemen beschikbaar. Van een professioneel instapmodel, verticale en horizontale productinspectie tot een combinatiemachine van röntgeninspectie en controleweger. ‘De mogelijkheden zijn oneindig voor iedere toepassing. Onze productspecialisten informeren u graag hierover.’

Onze WIPOTEC-OCS X-ray systemen

Voor optimale productveiligheid is het essentieel om ook glas, stenen en plastic te detecteren. Kies in dat geval voor de nauwkeurige X-ray systemen van WIPOTEC-OCS, onze innovatieve en betrouwbare partner voor hoogwaardige, proces- en klantgerichte weeg- en inspectieoplossingen. WIPOTEC-OCS is een 100% dochter van WIPOTEC, een van de wereldwijd toonaangevende bedrijven op het gebied van dynamische weegtechniek en productcontrole met dertig jaar marktervaring. WIPOTEC-OCS staat voor de uitstekende productiekwaliteit ‘Made in Germany’, maximale flexibiliteit en een vergaande deskundigheid in deze branche.

Optimale röntgenbron met beste sensor

De eisen bij het controleren en inspecteren van levensmiddelen nemen toe. Productielijnen kunnen steeds sneller produceren en machines worden steeds intelligenter. De röntgeninspectiemachines van WIPOTEC-OCS voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van materialen, integratiemogelijkheden en hygiëne. De X-ray systemen van WIPOTEC-OCS beschikken over een optimale röntgenbron in combinatie met de beste sensor en extreem krachtige beeldverwerkingscomputers. Daarmee is de gevoeligheid zo hoog dat zelfs heel kleine vreemde voorwerpen in het product worden gedetecteerd.

Bent u op zoek naar een röntgeninspectiemachine/X-ray systeem? Mundi Technology levert u graag WIPOTEC-OCS röntgeninspectieapparatuur in Nederland.

Artikel delen